Αντίθετος με το νέο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ , Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 , ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι «ο υπουργός δεσμεύτηκε πριν το πάει σε διαβούλευση θα υπάρξει συνάντηση με την ομοσπονδία διότι από τον Σεπτέμβριο δεν έχει γίνει κανένας διάλογος και καμία συζήτηση με την ομοσπονδία για το σχέδιο που παρουσίασε χθες».

«Με το σύστημα που προτείνει ο υπουργός, διπλασιάζεται το άγχος των μαθητών γιατί διπλασιάζονται οι εξετάσεις. Στις σχολές χαμηλής ζήτησης θα εισάγονται οι μαθητές με το απολυτήριο. Τι σημαίνει απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου; Θα έχουμε άλλες εξετάσεις σε τοπικό επίπεδο και εδώ θα υπάρξει ένα μεγάλο πρόβλημα αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας για την απόκτηση αυτού του απολυτηρίου. Δεν μπορείς να λες ότι θα καταργήσω τα φροντιστήρια μόνο στα λόγια», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.

«Αν εμμείνει ο υπουργός, θα το συζητήσουμε και θα δούμε τα επόμενα βήματά μας. Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει καμία συναίνεση είτε με την εκπαιδευτική κοινότητα είτε με άλλα κόμματα για να μπορέσει να υπάρχει ένα σύστημα κοινά αποδεκτό και να μπορέσει να λειτουργήσει για πάρα πολλά χρόνια», κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνου.

Δείτε το βίντεο:

 
Top