Η δικαστική υπόθεση του 2017 ήρθε στη δημοσιότητα την Παρασκευή

Την παραίτησή της από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Μυρσίνη Λοΐζου, μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι για 5,5 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της που έχει πεθάνει.

Η δικαστική υπόθεση του 2017 ήρθε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από πρωτοσέλιδα εφημερίδων για την κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές 2019, Μυρσίνη Λοΐζου.

«Έπαιρνε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της μάνας της που είχε πεθάνει» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του «Πρώτου Θέματος». Ειδικότερα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.

«Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από 28 Φεβρουαρίου του 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου "ξέχασε" να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με δημοσίευμα στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Η Μυρσίνη Λοΐζου έχει δίκη».

Πηγή


 
Top