Σε σκευωρία που στήθηκε σε βάρος της από τον πρώην σύντροφό της αποδίδει το στέλεχος της δημοτικής αρχής Άργους Δέσποινα Δαμασκηνού τις σε βάρος της κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση, όπως δημοσιεύει η Espresso.

Η κ. Δαμασκηνού, που είναι και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Άργους-Μυκηνών, συνελήφθη ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ότι απαίτησε εκβιαστικά χρήματα από έναν 28χρονο ξυλουργό που ανέλαβε να φτιάξει ένα στέγαστρο σε δημοτικό σχολείο της περιοχής αντί 9.500 ευρώ.

Ο εργάτης ολοκλήρωσε τις εργασίες του, αλλά η πληρωμή του αργούσε. Τότε απευθύνθηκε στον δήμο και την αρμόδια κυρία Δαμασκηνού. Όπως είπε ο ίδιος, η γυναίκα τον συμβούλευσε ότι για να πληρωθεί καλό θα ήταν να δώσει ένα "φακελάκι" 2.000 ευρώ στον δήμο.

Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 28χρονος μίλησε στον δήμαρχο που του είπε να δώσει τα χρήματα στη δημοτική υπάλληλο και μάλιστα να υπογράψει γραμμάτια. Απηυδισμένος ο ξυλουργόίς απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε το συμβάν.

Όπως γράφει η Espresso, το ραντεβού κλείστηκε για την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ο 29χρονος παρέδωσε στην πρόεδρο της Επιτροπής τα 2.000 ευρώ, τα οποία είχαν προσημειωθεί, και οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες. Στο πλαίσιο της προανάκρισης διερευνήθηκε τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου, ενώ το σχετικό υλικό υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η ίδια, με δήλωσή της στο argonafplia.gr, καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σκευωρίας και αντικρούει τις κατηγορίες: "Επειδή δεν έχω μάθει να κρύβομαι θα ήθελα να ενημερώσω τις φίλες και τους φίλους μου, ότι από χθες βιώνω ένα Γολγοθά, με υπαίτιο έναν άνθρωπο με τον οποίο κατά το πρόσφατο παρελθόν διατηρούσα σχέση και τον είχα βάλει στο σπίτι μου. Ο άνθρωπος αυτός , με εκδικητικό μίσος, προσπάθησε να δώσει άλλη διάσταση σε μια μεταξύ μας, από το παρελθόν, οικονομική διαφορά. Η πλεκτάνη που προσπάθησε να μου στήσει, βοηθούμενος πιστεύω και από τρίτους, που με βεβαιότητα θα αποκαλυφθούν σύντομα, είμαι σίγουρη ότι θα καταρρεύσει ενώπιον των Δικαστηρίων. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη στην οποία θα οδηγηθούν όσοι προσπάθησαν να κατασκευάσουν αυτή την υπόθεση. Και να θυμίσω μια παροιμία ‘’όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα...".

Πηγή: Espresso, argonafplia.gr

 
Top