Ανεξέλεγκτη και εφιαλτική φαίνεται να γίνεται η κατάσταση στις φυλακές της χώρας μετά και τα τελευταία περιστατικά δολοφονιών και εκβιασμών.

Η άγρια δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου από συγκρατούμενους του, ήταν τέτοιας έντασης ώστε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν παρόντες χρειάστηκε να πάρουν ηρεμιστικά χάπια για να συνέλθουν από το σοκ.

Τα τελευταία χρόνια, το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού εμφανίζει σημάδια διάλυσης καθώς έχουν υπάρξει μέχρι και περιστατικά απαγωγών κρατουμένων μέσα στη φυλακή, ζητώντας λύτρα από τις οικογένειες των κρατουμένων.

Περιπτώσεις όπως εκείνη του Ιωάννη Σμπώκου, στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που είχε καταγγείλει ότι η βόμβα στο σπίτι της αδελφής του δεν ήταν παρά μία εκβιαστική πρακτική από βαρυποινίτες, δεν είναι η μόνη.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο σωφρονιστικό προσωπικό είναι ότι ένας ή δύο φύλακες αντιστοιχούν σε 300 ή 500 κρατούμενους.

Τούτων δοθέντων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, συγκάλεσε εκτάκτως ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη καλώντας όλους τους διευθυντές των φυλακών της χώρας ώστε να αποκρυσταλλωθεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 
Top