ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΓΕΛΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ  ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....

ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ  ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ  "ΙΣΟΒΙΟΣ" ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΗΣ... ΤΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΟΠΗ ΤΩΝ 38 ΔΕΝΤΡΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ...ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!!!!

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟΥ, ΦΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ...
ο Αντιδήμαρχος  Κ. Φίλης που έκοψε ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα 38 δέντρα με εντολή Μπίρμπα

ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΣΤΕΛΕΧΑΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ...

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ  ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ!

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΞΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ;;;

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΣΟ:

Στο δημοτικό συμβούλιο Αιγάλεω την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 συζητήθηκε το θέμα της κοπής των δένδρων πέριξ του Άλσους.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας τόνισε πως τα δένδρα κόπηκαν ορθώς, γιατί πολλά ήταν άρρωστα και γενικά έπρεπε να αντικατασταθούν για πολλούς λόγους προς όφελος του περιβάλλοντος και του μικροκλίματος.
"Η διαδικασία όμως δεν ήταν σωστή", επισήμανε.
"Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Πρασίνου   κ. Φίλης Κωνσταντίνος, αποφάσισε να δώσει εντολή στην υπηρεσία να προχωρήσει στην κοπή των δένδρων χωρίς να τηρηθούν οι διαδικασίες".
"Ο κ. Φίλης", ανέφερε ο δήμαρχος, "μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε, μου υπέβαλε την παραίτηση του, την οποία δεν έκανα δεκτή για διάφορους λόγους. Έχει χρόνια προσφοράς στο δήμο, είναι άμισθος και ακόμα και τα οδοιπορικά τα βάζει από την τσέπη του."

Ο κ. Γιάννης Γκίκας επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Αιγάλεω, απευθυνόμενος προς το σώμα και στον δήμαρχο Αιγάλεω είπε πως εδώ πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Τα περισσότερα δένδρα ήταν υγιή τόνισε, Ήταν μια αυθαίρετη ενέργεια από την διοίκηση, που έγινε χωρίς τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς καμία άδεια, χωρίς να αναφέρεται στη μελέτη και  αυτό συνιστά  περιβαντολογικό έγκλημα για την περιοχή και ανεπανόρθωτη ζημιά στην ποιότητα ζωής των Δημοτών. Σκεπτόμαστε να προσφύγουμε στον εισαγγελέα περιβάλλοντος, κατέληξε.

 Ο επικεφαλής της Παράταξης ‘’ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’’ κ. Λάμπρος Σκλαβούνος τόνισε: Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου που συνεδρίασε στις 28/11/2018, αποφάσισε την κοπή πέντε (5) δέντρων (μουριών), που βρίσκονταν επί της οδού Ολυμπίας (έξω από το Άλσος), και τα οποία, σύμφωνα με έκθεση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου χαρακτηρίζονται ως ξερά.
Αντί να εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση, κατά την εξέλιξη των εργασιών του έργου, κόπηκε ολόκληρη δεντροστοιχία ( 35-40 περίπου μουριές), στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να έχουμε ενημέρωση, με ποια απόφαση και για ποιο λόγο έγινε αυτό. Και τώρα μας λέτε οτι είναι λάθος ή διαδικασία! Πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν μπορείτε να δικαιολογείτε ένα λάθος με ένα επιπλέον λάθος! Ότι κάνετε είναι χωρίς σχέδιο και χωρίς σοβαρό προγραμματισμό δεν ξέρω αν κρύβεται κάποια σκοπιμότητα.

Η κα Μερκουράκη από την πλευρά της μίλησε για τις άσκοπες αποξηλώσεις στις παλιές κατασκευές (πλάκες πεζοδρομίου, παρτέρια, ρείθρα, κλπ) οι οποίες και αντικαταστάθηκαν και μετά από αυτές τις εργασίες κόπηκαν δέντρα αυθαίρετα. Για τη δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου, την ανευθυνότητα της διοίκησης που προέβη σε μια τέτοια ενέργεια.

Παίρνοντας το λόγο η κα. Βιβή Δάγκα επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης τόνισε πως τέτοιες ενέργειες είναι αδικαιολόγητες και απαράδεκτες. Πρέπει να κρύβουν μια σκοπιμότητα  και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Ο  κ. Παντελής Βαϊνάς από το Ρήγμα στα Δυτικά αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει η περιοχή για πράσινο και αντί η διοίκηση να ενισχύει, αποψιλώνει το πράσινο, εντός και πέριξ του Άλσους (Μπαρουτάδικου). Μίλησε για τις ευθύνες της διοίκησης για την αυθαίρετη κοπή των υγειών δένδρων, εν αγνοία των κατοίκων και των δημοτικών συμβούλων.

Και η κα Βαγενά μίλησε για τις ευθύνες της διοίκησης για την αυθαίρετη κοπή των δένδρων.

Στη συνέχεια γεωπόνος από την υπηρεσία πρασίνου δήμου Αιγάλεω πήρε τον λόγο και μίλησε επί μακρόν για την αναγκαιότητα αντικατάστασης των δέντρων με νέα φυτά που είναι ειδικά για την πόλη.

Στο σημείο αυτό κάτοικοι ζήτησαν το λόγο και τόνισαν πως γνωρίζουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή. Δεν δέχθηκαν πως τα δένδρα ήταν άρρωστα, αφού για πάνω από 20 χρόνια είχαν δημιουργήσει ένα μικροκλίμα   φιλοξενώντας πουλιά, μέχρι και παπαγαλάκια, όπως είπαν.

Επίσης ο  κ. Γιάννης Γκίκας παίρνοντας πάλι το λόγο επισήμανε πως αν γνώριζε η διοίκηση όσα ανέφερε ο γεωπόνος θα έπρεπε να είχε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να έπαιρνε τις σχετικές άδειες, (που είναι χρονοβόρες διαδικασίες) από δασαρχείο κλπ. Άρα ήταν μια εσκεμμένη ενέργεια συνολικά της διοίκησης.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Φίλης, μιλώντας ανέλαβε την ευθύνη της απόφασης για την κοπή των δένδρων. Ο κ. Νικητάκης υποστήριξε τη θέση του γεωπόνου, όπως και ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως πείσθηκε ακούγοντας τον γεωπόνο.

Αυτοί που δεν φάνηκε να πείσθηκαν ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και οι κάτοικοι που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Για τον Παλμό: Ανδρέας Τασόπουλος
 
Top