Στοιχεία που θα ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου της 35χρονης βιολόγου Μαρίας Γιωτοπούλου, η οποία βρέθηκε νεκρή το πρωί της Τετάρτης στον πυθμένα της τεχνητής λίμνης Στράτου, αναζητούν οι Αρχές.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου και οι ειδικοί επιστήμονες που συνδράμουν τις έρευνες προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε τρία «καυτά» ερωτήματα.

Η όμορφη Αγρινιώτισσα επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή της κάνοντας «βουτιά» θανάτου στα παγωμένα νερά της λίμνης και γιατί; Μήπως ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή σε ένα θανατηφόρο λάθος σε συνδυασμό με ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ο θάνατος της νεαρής βιολόγου επήλθε από πνιγμό.

Υπάρχουν αρκετά «θολά» σημεία γύρω από την υπόθεση, τα οποία θα πρέπει να διευκρινιστούν. Είναι περίεργο, για παράδειγμα, ότι στο σημείο της πτώσης δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος φρεναρίσματος. Όπως εκτιμούν οι Αρχές, το μαύρο Ford στο οποίο επέβαινε η άτυχη γυναίκα έπεσε με ταχύτητα στον γκρεμό από ύψος 110 μέτρων. Το πιθανότερο θα ήταν να μην είχε την παραμικρή γρατσουνιά όταν ανασύρθηκε από τον βυθό της λίμνης. Αντίθετα, όσοι το είδαν διαπίστωσαν ότι ήταν πολύ χτυπημένο.

Άλλο ερώτημα είναι γιατί το όχημα προσέκρουσε με την πλευρά του συνοδηγού στο πρώτο από τα τρία βραχώδη διαζώματα του γκρεμού; Αν, όντως η 35χρονη δεν πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο βούτηξε με ταχύτητα στο κενό, θα έπρεπε να πέσει κατευθείαν στη λίμνη. Το μοιραίο Ford έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια Αγρινίου και αναμένεται να εξεταστεί από πραγματογνώμονα.

Την ίδια ώρα η οικογένεια και όσοι γνώριζαν την όμορφη Μαρία αποκλείουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έκανε κακό στον εαυτό της. Ήταν ένα χαρούμενο πλάσμα, μια καταπληκτική κοπέλα με φιλοζωική δράση. Δίδασκε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, περιποιούνταν ιδιαίτερα τον εαυτό της και είχε βαθιά πίστη στον Θεό» αναφέρουν χαρακτηριστικά συγγενείς της 35χρονης, προσθέτοντας πως ήταν ευτυχισμένη στον γάμο της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της κάποια στοιχεία και μαρτυρίες, από τα οποία προκύπτει πως λίγο πριν πάψει να δίνει σημεία ζωής, η βιολόγος ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Ιδιαίτερο βάρος δίνουν οι Αρχές στα αγωνιώδη sms που έστειλε η 35χρονη στην ξαδέλφη της στις 00.30 της Κυριακής, δηλαδή λίγες ώρες προτού δηλωθεί η εξαφάνισή της. Σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί σου», μεταξύ των δύο γυναικών διημείφθη ο παρακάτω διάλογος:

Μαρία: «Πού είσαι; Είσαι έξω»;

Ξαδέλφη: «Βάζω το παιδί για ύπνο και πέφτω κι εγώ».

Μαρία: Ο Ν. (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του αδελφού της συγγενούς της) είναι έξω»;

Ξαδέλφη: «Δεν ξέρω, μάλλον».

Οσοι γνώριζαν τη Μαρία Γιωτοπούλου κάνουν λόγο για έναν γλυκύτατο και αξιοπρεπή άνθρωπο. Σε ηλικία 16 χρονών γνώρισε τον μαθηματικό σύζυγό της, ερωτεύτηκαν και από τότε πορεύονταν μαζί. Μάλιστα, δεν χωρίστηκαν ούτε το διάστημα που σπούδαζαν στα Ιωάννινα, ενώ πριν από ενάμιση χρόνο ένωσαν τις ζωές τους με έναν υπέροχο γάμο. Ο άνθρωπος με τον οποίο πέρασε τη μισή ζωή της η 35χρονη ήταν αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Ανησυχούσε ο σύζυγος

Οπως φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς ο Γιώργος Π., ανησυχούσε πολύ για τη γυναίκα του γιατί, ενώ εκείνος κοιμόταν, έφυγε νωρίς από το σπίτι με το αυτοκίνητό της, φορώντας μόνο τις πιτζάμες της!

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε μία αγωνιώδης προσπάθεια των αστυνομικών και των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό της αγνοούμενης γυναίκας.

Ακολουθώντας από κεραία σε κεραία το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 35χρονης, κατάφεραν να φτάσουν τελικά στο σημείο όπου έκανε τη μοιραία βουτιά. Ο επίλογος της τραγωδίας γράφτηκε το πρωί της Τετάρτης, όταν οι δύτες της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών εντόπισαν στον βυθό της λίμνης Στράτου το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας, στο οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Η ανέλκυση του οχήματος απλώς επιβεβαίωσε τους φόβους όσων συμμετείχαν στις έρευνες, καθώς μέσα βρέθηκε το πτώμα της βιολόγου με τις πιτζάμες που φορούσε όταν εξαφανίστηκε. Το άψυχο σώμα της έφερε μώλωπες και βρέθηκε σφηνωμένο ανάμεσα στο κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού, χωρίς ζώνη. Η κηδεία της 35χρονης έγινε χθες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο.

Τα ανατριχιαστικά ιδιόχειρα σημειώματα

Απορίες αλλά και ανατριχίλα προκαλούν τα τελευταία ιδιόχειρα σημειώματα που άφησε στον μαθηματικό σύζυγό της η αδικοχαμένη 35χρονη, προτού εξαφανιστεί. Τα γραπτά της άτυχης γυναίκας ξεχειλίζουν από απόγνωση, ενώ, ταυτόχρονα, αποτυπώνουν την πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, λίγο προτού μπει στο μαύρο Ford αυτοκίνητό της και πάρει τον δρόμο χωρίς επιστροφή.

«Δεν είμαι καλά. Ολα γύρω μου είναι μαύρα... Νιώθω ένα τεράστιο κενό... Δεν βλέπω πουθενά φως... Κάποια αχτίδα φωτός. Δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να συνεχίσω» φέρεται ότι ανέφερε στο ένα από αυτά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε ένα δεύτερο μήνυμα, από τα τρία που άφησε στον σύζυγό της, η αδικοχαμένη βιολόγος έγραφε: «Δεν φταις εσύ σε τίποτα... Σου πέφτω λίγη»! Οπως εκτιμάται, η 35χρονη έγραψε τα σημειώματα κατά τη διάρκεια της νύχτας που πήρε την απόφαση να φύγει από το σπίτι της και σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής. Το επόμενο πρωί ο σύζυγός της είδε ότι έλειπε και, ψάχνοντας, βρήκε τα τρία αγωνιώδη μηνύματα.

Η επόμενη κίνησή του ήταν να πάει στην Ασφάλεια Αγρινίου, όπου δήλωσε την εξαφάνιση και παρέδωσε τα ιδιόχειρα σημειώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κοντινά πρόσωπα της όμορφης βιολόγου δεν είχαν την παραμικρή ιδέα γι' αυτά και πληροφορήθηκαν αργότερα την ύπαρξή τους.

 
Top