Εικόνες ντροπής στο Γενικό Ενιαίο Λύκειο στην περιοχή του Αλμυρού, στον Βόλο, καθώς κατά τη διάρκεια μαθήματος έπεσαν σοβάδες και τζάμια, τραυματίζοντας, ελαφρά, κάποιους μαθητές στα πόδια! Το περιστατικό οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να εκκενώσει το συγκρότημα, στέλνοντας τους 290 μαθητές του σε τρία διαφορετικά σχολεία.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, κατά το οποίο «από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί».

Η ΕΛΜΕ εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών και ασκεί δριμεία κριτικής στις κυβερνήσεις που «έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν αδιαφορία σχετικά με την κατάσταση των σχολικών μονάδων».

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, παρόμοια περιστατικά ανύπαρκτης συντήρησης και ατυχημάτων έχουν καταγραφεί και σε άλλα σχολεία της περιοχής, όπως το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας και στο Ειδικό Σχολείο του συγκροτήματος του «Πολυκλαδικού».

Η ΕΛΜΕ απαιτεί άμεσο και συνεχή έλεγχο όλων των σχολικών υποδομών, την άμεση θέσπιση μέτρων πυροπροστασίας, τον στατικό έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και γενναία χρηματοδότηση ώστε τα σχολεία να είναι ασφαλή από κάθε άποψη.

Συγκεκριμένα για το ΓΕΛ Αλμυρού ζητά την απάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών για το αν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα καθώς και να μη διασπαστεί το σχολείο.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το σχολείο εκκενώθηκε, προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στατικότητας από κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). Η αυτοψία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Πηγή: 

 
Top