Την περιοδική έκθεση «Από τη σκηνή, στο μουσείο. Κοστούμια κινεζικής όπερας», εγκαινίασε στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο η πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Τσιγιουέ Τσανγκ.

Η κ. Τσανγκ, συνοδευόμενη από την πρόεδρο του Ιδρύματος Σοφία Στάικου, ξεναγήθηκε και θαύμασε τον μοναδικό μουσειακό χώρο του Πλινθοκεραμοποιίου Τσαλαπάτα και δήλωσε ότι «αυτή η έκθεση είναι ένας καλός τρόπος να αναδείξουμε την κινεζική κουλτούρα, την παράδοση και την κινεζική όπερα. Έχουμε πάρα πολλές πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών και στην Κίνα γίνονται παραστάσεις για τον Ελληνικό πολιτισμό».

Η πρέσβης της Κίνας εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την κ.Στάικου για την «έξυπνη επιλογή της παρουσίασης των κοστουμιών στο συγκεκριμένο μουσείο αφού είναι ένας χώρος στον οποίο τα κοστούμια φαίνονται ακόμη πιο όμορφα και στο μέλλον θα επιδιώξουμε, ως πρεσβεία της Κίνας να έχουμε περισσότερες συνεργασίες με τον Βόλο και τη Θεσσαλία».

«Ο τουρισμός και η εκπαίδευση έχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης και σαν παράδειγμα αναφέρω τη συνάντησή μου πριν λίγες ημέρες με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία με κινεζικά πανεπιστήμια» κατέληξε η Κινέζα πρεσβευτής στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Σοφία Στάικου τόνισε ότι υπάρχει ιδιαίτερη σχέση με την Κίνα, καθώς, όπως είπε «οι Κινέζοι μας τιμούν και μας σέβονται και μας αναγνωρίζουν ως συνομιλητές τους στο κομμάτι του πολιτισμού, ακολουθώντας και αναβιώνοντας από την πλευρά μας τον αρχαίο δρόμο του μεταξιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top