Την Ελλάδα ως μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που θα διαθέτει ολόκληρη τη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς, επέλεξε η British American Tobacco, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς. Το λανσάρισμα του glo™, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού του Ομίλου, σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της British American Tobacco στη χώρα μας.

Το glo είναι ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν θερμαινόμενο καπνού, το ιδανικό «εργαλείο» για όσους απολαμβάνουν το κάπνισμα, αλλά την ίδια ώρα ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία τους. «Έξυπνο» και χωρίς καπνό, το glo έχει σχεδιαστεί από τουλάχιστον 100 ειδικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελείται από μια ηλεκτρονική συσκευή που θερμαίνει ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού (NEO™ Sticks), παράγοντας αερόλυμα που περιλαμβάνει περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου (μεταξύ των 9 βλαβερών τοξικών ουσιών που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τη μείωσή τους στον καπνό του τσιγάρου).

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το glo

Το glo είναι ένα προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου με σαφή συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα παρακάτω μοναδικά χαρακτηριστικά του το αποδεικνύουν:

-Θερμαίνει χωρίς να καίει τον καπνό: Προηγμένος ηλεκτρονικός μηχανισμός που θερμαίνει τις ράβδους καπνού χωρίς καύση.

-Μία συσκευή, ένα κουμπί: Εύκολο στη χρήση με ένα μόνο κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής.

-Τεχνολογία καύσης 360ο: Προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης περιμετρικά του καπνού.

-Δεν εκλύει καπνό, αλλά αερόλυμα καπνού.

-Έχει λιγότερη μυρωδιά σε σχέση με το τσιγάρο και καθόλου στάχτη.

-Η φόρτιση διαρκεί 2-4 ώρες και έως 30 χρήσεις. Η κάθε χρήση διαρκεί 3,5 λεπτά.

-Υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας: Υψηλής ποιότητας και αντοχής υλικά. Η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση υπερθέρμανσης.

Τo glo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2016 στην ιαπωνική πόλη Σεντάι, κερδίζοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα σημαντικό μερίδιο αγοράς. Το λανσάρισμα είχε μεγάλη επιτυχία και γρήγορα επεκτάθηκε σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Νότια Κορέα, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Ιταλία. Σήμερα, είναι διαθέσιμο σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η συσκευή είναι διαθέσιμη μέσω των καταστημάτων και του e-shop της NOBACCO (nobacco.gr/glo), ενώ οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στη συσκευή είναι διαθέσιμες και σε άλλα σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η British American Tobacco έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία έξι χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος, με στόχο να ηγηθεί της συγκεκριμένης αγοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι παγκοσμίως, περισσότεροι από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων.

Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ και 250 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Το λανσάρισμα του glo στην Ελλάδα αποτελεί μία ενέργεια στρατηγικής σημασίας, που αποτυπώνει τη συνέχεια της σημαντικής συμβολής της British American Tobacco στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η κίνηση αυτή μεταφράζεται σε επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέσα στην επόμενη διετία, ενισχύοντας τους Έλληνες λιανεμπόρους, προμηθευτές και εργαζόμενους. Παράλληλα, οδηγεί στην άμεση δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας, ενώ έως το 2019 πρόκειται να δημιουργηθούν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας.

Η νέα επένδυση, με αφορμή την άφιξη του νέου προϊόντος glo στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη και πολλών επισήμων.

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού καλωσορίζω θερμά την απόφαση της British American Tobacco να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα μια σημαντική επένδυση, η οποία βρίσκεται από πολλές απόψεις σε αντιστοιχία με τους αναπτυξιακούς στόχους της χώρας. Και είναι σημαντική επένδυση διότι μέχρι τέλος του 2019 πρόκειται να δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, γιατί η χώρα μας θα είναι από τις πρώτες στις οποίες θα κυκλοφορήσουν όλα τα προϊόντα της επόμενης γενιάς και μειωμένου κινδύνου της εταιρείας. Η απόφαση της British American Tobacco στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό. Από την άλλη πλευρά πρόκειται για μία επιχειρηματική απόφαση η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις επιτυχίας και πιστεύω ότι θα δικαιωθεί», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco για τη Νότια Ευρώπη, Andrea Conzonato, δήλωσε σχετικά: «Μετά από το επιτυχημένο λανσάρισμα του Vype λίγους μήνες πριν, το λανσάρισμα του glo στην ελληνική αγορά αντιπροσωπεύει μια στρατηγική κίνηση για τη British American Tobacco στην Ελλάδα. Αποδεικνύει τη σημασία της χώρας για την εταιρεία, καθώς καθιστά την Ελλάδα μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως, που θα διαθέτει την πλήρη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς του Ομίλου».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Juan José Marco, τόνισε: «Συνεπείς με τον στόχο της British American Tobacco να προσφέρουμε στους ενήλικες καταναλωτές εναλλακτικές επιλογές στο κάπνισμα, υποδεχόμαστε με μεγάλο ενθουσιασμό το glo στην Ελλάδα.

Με τη φιλοδοξία να ηγηθεί της κατηγορίας των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς και έχοντας επενδύσει σημαντικά σε αυτήν, η British American Tobacco αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της Ελλάδας».

Ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών για τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου του Ομίλου της British American Tobacco, Δρ. James Murphy, είπε: «Αναπτύξαμε το glo, με στόχο να προσφέρουμε στους ενήλικες καπνιστές μια εμπειρία αντίστοιχη του καπνίσματος αλλά με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο σε σχέση με το συμβατικό τσιγάρο. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η καύση του τσιγάρου παράγει πολλές από τις τοξικές ουσίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Αποφεύγοντας την καύση, το glo παράγει περίπου 90-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τα τσιγάρα».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO Μάρκος Μαρκόπουλος, επεσήμανε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για εμάς καθώς το λανσάρισμα του glo σηματοδοτεί το πέρασμα της NOBACCO σε μια νέα εποχή. Πλέον η εταιρεία μας γίνεται η πρώτη στον κλάδο της στην Ευρώπη που είναι σε θέση να προσφέρει στον καταναλωτή όλες τις νόμιμες, ασφαλείς και εξελιγμένες εναλλακτικές στο κλασικό τσιγάρο λύσεις, παραμένοντας πιστή στην αποστολή της: να είναι δίπλα σε όλους όσοι σκέφτονται να κάνουν την επιλογή ζωής και να αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό κάπνισμα. Σε όλους αυτούς λέμε ότι από σήμερα όλα πλέον είναι στο χέρι τους. Γιατί τώρα η Nobacco τους δίνει τη Δύναμη της Επιλογής.»

Η συμβολή της BritishAmericanTobacco τα τελευταία 5 χρόνια

Από το 2013, η British American Tobacco έχει συμβάλλει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω οικονομικής κρίσης. Την ίδια περίοδο, έχει επίσης στηρίξει με 320 εκατομμύρια ευρώ τις ελληνικές επιχειρήσεις και με περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες αγρότες, αγοράζοντας περίπου το 20% βασικών ελληνικών ποικιλιών καπνού.

Το λανσάρισμα του νέου προϊόντος glo θα αυξήσει σημαντικά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco στον Πειραιά και θα στηρίξει περαιτέρω την επέκταση του λιμανιού. Το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, που διακινεί μέσω του Πειραιά, προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε άλλες χώρες, αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά. Σήμερα, περίπου 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια έρχονται ετησίως από τα εργοστάσια της British American Tobacco στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

H British American Tobacco είναι μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες στον κλάδο των ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών (FMCG), παρέχοντας προϊόντα καπνού και νικοτίνης σε εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 55.000 ανθρώπους, διαθέτει εργοστάσια σε 42 χώρες και κατέχει ηγετική θέση σε πάνω από 55 χώρες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Όμιλο στον τομέα των προϊόντων ατμίσματος παγκοσμίως, με βάση τα έσοδα του 2017. Το στρατηγικό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει διεθνώς γνωστά εμπορικά σήματα τσιγάρων αλλά και μια αυξανόμενη γκάμα Προϊόντων Επόμενης Γενιάς. Το 2017 ο Όμιλος ανακοίνωσε έσοδα 20 δισεκατομμύρια λίρες και κέρδη από τις δραστηριότητες, ύψους 6,5 δισεκατομμύρια λίρες. Τον Ιούλιο του 2017, η British American Tobacco p.l.c. εξαγόρασε το υπόλοιπο 57,8% της Reynolds American Inc., δημιουργώντας μια ισχυρή, παγκόσμια εταιρεία καπνού και νικοτίνης.

Η British American Tobacco Hellas δημιουργήθηκε το 1999 από τη συγχώνευση των εταιρειών British American Tobacco Hellas ΕΠΕ και Rothmans Εταιρία Διανομών ΑΕΕ. Σήμερα, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού και νικοτίνης, με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία απασχολεί 100 άτομα κι έχει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκτός από την ελληνική αγορά, η Περιφέρεια της Νότιας Ευρώπης της British American Tobacco περιλαμβάνει την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, την Κύπρο, το Ισραήλ, τις Κανάριους Νήσους, το Γιβραλτάρ και την Ανδόρα.

 
Top