Του Δημήτρη Νίκογλου

Εκλογές, ότι πιο δημοκρατικό έχει να επιδείξει ένα οργανωμένο κράτος, και όταν αυτό διασφαλίζεται, προστατεύεται, και περιφρουρείται από το ίδιο το κράτος και την κοινωνία που το περιβάλει, οι εκλογές δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά η γιορτή της δημοκρατίας.

Το αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε κάθε οργανωμένου μέλους μιας κοινωνίας, είναι αυτό που κάνει και την διαφορά μεταξύ δημοκρατικού πολιτεύματος και μη δημοκρατικού ή καθεστωτικού πολιτεύματος. Οι εκλογές όπως και η ψήφος είναι λέξεις συνυφασμένες με την δημοκρατία, είναι λέξεις συνυφασμένες με την δημοκρατία διότι είναι ο μόνος τρόπος δια της
ψήφου μέσο εκλογών να επικροτήσεις ή να αποδοκιμάσεις πολιτικές ή και πρόσωπα που ασκούν την πολιτική με τον πιο δημοκρατικό τρόπο.

Η απαξίωση των εκλογών τα τελευταία χρόνια από μια μερίδα ανθρώπων του συστήματος και των οργανωμένων πολιτικών τους συμφερόντων, κατ' εμέ δεν είναι τυχαία.
Μας θέλουν απόμακρους χωρίς πολιτική βούληση, απομονωμένους και αποχαυνωμένους.

Την πολιτική σε όλα τα πολιτισμένα κράτη την ασκούν οι εκλεγμένοι δια της ψήφου πολιτικοί, δηλαδή, εμείς εκλέγουμε τους αρεστούς υποψήφιους πολίτες για πολιτικούς, και με την σειρά τους αυτοί εκλεγμένοι πλέον άρχουν για το καλό το τόπου και των πολιτών αυτού.
Τους πολιτικούς, τους επιλέγουμε και τους εκλέγουμε με την ψήφο μας δίνοντάς τους βήμα και λόγο για την πραγματοποίηση των υποσχέσεών τους, και την υλοποίηση του προγράμματος που αυτοί ευαγγελίζονται εναρμονισμένοι πάντα με τους εκλέκτορές τους.

Πολλές φορές όμως και χωρίς την συγκατάθεση του σώματος που τους έχει κάνει από πολίτες πολιτικούς, οι εκλεκτοί αυτοί κύριοι, παρεκκλίνουν των προγραμμάτων τους και προσφεύγουν σε μεθοδεύσεις και πολιτικές που δεν συνάδουν με την όλη πολιτική τους πορεία.
Για τους πολίτες δε που τους έδωσαν την ψήφο τους και μέσο αυτής μεσουρανούν πολιτικά ουδείς λόγος. Στον βωμό των πολιτικών τους συμφερόντων, μεταγενέστερα, όλους τους γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Αυτά και άλλα πολλά ευτράπελα διαδραματίζονται στον πολιτικό στίβο από την στιγμή που πολιτεύονται τζάκια και φατρίες και όχι μαχητές πολιτικοί που είναι έτοιμοι να παλέψουν για τα δίκια των πολιτών.
Την πολιτική πολλοί εμίσησαν,Τα καλούδια της πολιτικής κανείς.
Όσο κρατάς μακριά αυτούς που φοβάσαι, τόσο ασφαλής εκ των πραγμάτων είσαι.
Αυτό ισχύει στην ζωή και στην πολιτική φυσικά ως παράγωγο αυτής.

Λάθη κάνουμε όλοι, πολιτικοί και μη, απλά τα λάθη των πολιτικών πολλές φορές είναι μη αναστρέψιμα με αντίκτυπο την κοινωνία και τους πολίτες αυτής.
προσοχή λοιπόν, προσοχή στα λάθη διότι η πολυτραυματισμένη των τόσων χρόνων χώρα μας, αιμορραγεί και χρήζει φροντίδας.

enarxikospolitis.blogspot.com


 
Top