Τις ανησυχίες του για τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου εξέφρασε στον ANT1 ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνος.

O Μητροπολίτης Κρήνης και Καλαμαριάς τόνισε ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, είναι ανησυχητική και "ήρθε άκομψα ένα σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική πολιτεία και ορθόδοξη εκκλησία που μας πανικόβαλε, μας έφερε μπροστά σε αμηχανία και έκπληξη. Δεν γνωρίζαμε καθόλου γι' αυτά τα οποία συζητήθηκαν σε αυτή τη συμφωνία".

Συμπλήρωσε ότι "και ο χρόνος που ήρθε αυτό το σχέδιο συμφωνίας, ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε αλλά και το περιεχόμενο «μπάζει» από παντού".

‘Έσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι η επίμαχη συμφωνία "έχει και θετικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να τα κουβεντιάσουμε".

Ο Μητροπολίτης Ιουστίνος, στάθηκε στο γεγονός, ότι ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τη συμφωνία ως τετελεσμένο γεγονός και κατά συνέπεια οι ιερείς θα απολυθούν εν μια νυκτί. Οι παπάδες επεσήμανε ο Μητροπολίτης, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς δεν εργάζονται με ωράριο, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά η εξέλιξη αυτή συνιστά «εργασιακό πραξικόπημα» που ενδεχομένως θα επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλες εργασιακές ομάδες.

Τέλος ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, εκτίμησε ότι αν το θέμα της συμφωνίας έρθει σε ψηφοφορία την επόμενη Παρασκευή στην Ιερά Σύνοδο, δεν πρόκειται να περάσει από την πλειοψηφία.

Δείτε το βίντεο:

 
Top