Την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου θα περάσει ξανά σε λίγες μέρες, ο ιερέας που «πρωταγωνίστησε» στο επεισόδιο της περασμένης Κυριακής στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Η δίκη του στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επρόκειτο να ξεκινήσει την Τρίτη, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 26 Νοεμβρίου, καθώς το δικαστήριο έκρινε αναγκαία την παρουσία μαρτύρων στην ακροαματική διαδικασία και παράλληλα, έπρεπε να δοθεί χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν οι γνωματεύσεις του ιατροδικαστή που εξέτασε τους αστυνομικούς στους οποίους επιτέθηκε ο μεθυσμένος ιερέας.

Υπενθυμίζεται – όπως έχει ήδη γράψει το cretapost – ότι ο κατηγορούμενος ιερέας σε κατάσταση μέθης συνελήφθη να οδηγεί επικίνδυνα το αυτοκίνητό του την περασμένη Κυριακή στο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί που τον σταμάτησαν τον ενημέρωσαν ότι οφείλει να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ, ωστόσο εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα να προσαχθεί.

Όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε από τον έλεγχό του και επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς γρονθοκοπώντας τον έναν και δαγκώνοντας τον άλλο.

Η σύλληψή του ήταν το φυσικό επακόλουθο, και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της έργω και λόγω εξύβρισης, και της αντίστασης κατά της αρχής.

Την υπόθεση του μεθυσμένου ιερέα, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς η Εκκλησία της Κρήτης.

 
Top