Γιος πασίγνωστης Ελληνίδας αστρολόγου φέρεται να εµπλέκεται στο κύκλωµα διακίνησης ναρκωτικών που θα μετέφερε 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Ως «εγκέφαλοι» της χρηματοδότησης της οργάνωσης και του συντονισμού της μεταφοράς της κοκαΐνης φέρονται να είναι τόσο ο ίδιος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αθήνα, όσο και ένας ακόμη Έλληνας µε έναν Αλβανό που συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης δίωξης Ναρκωτικών.

Με βάση αστυνομικές πηγές, αρχηγικό ρόλο είχε ο δεύτερος Έλληνας που συνελήφθη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης µάντρας αυτοκινήτων στο Κορωπί, µε εισαγωγές οχημάτων από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία. Ο ίδιος, μάλιστα, βρισκόταν εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο των Αρχών ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''ΕΘΝΟΣ'', ο Αλβανός συνεργός τους είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία και ήταν επιφορτισμένος κυρίως µε τη διαμεσολάβηση µε τα υπόλοιπα µέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ζουν στο εξωτερικό. Η πληροφορία για το κύκλωµα διεθνικού χαρακτήρα που διακινούσε τη συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία δόθηκε από την αμερικανική DEA και άμεσα στήθηκε δίκτυο συνεργασίας αστυνομικών υπηρεσιών από διαφορετικές χώρες.

Η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη σε κρύπτες και μέσα σε ειδικές συσκευασίες σε ιστιοπλοϊκό στον Ισημερινό, όπου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άλλα έξι άτομα.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα φέρονται να έδωσαν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για τη µεταφορά της κοκαΐνης στην Αυστραλία, µε τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ποσότητα αυτής να την «έσπρωχναν» σε δεύτερο χρόνο και στην Ελλάδα. Και οι τρεις φαίνεται ότι έστησαν βήμα προς βήμα τη μεταφορά της κοκαΐνης προς την Αυστραλία, ενώ υπεύθυνος για τη μίσθωση και την επάνδρωση του ιστιοπλοϊκού φέρεται να ήταν ο Αλβανός συλληφθείς.

Οι εμπλεκόμενες διωκτικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα κανάλια επικοινωνίας που είχαν τα µέλη του πολυδαίδαλου κυκλώματος ανά τον κόσμο. Για τον λόγο αυτό ο αριθμός των συλλήψεων, που μέχρι χθες το βράδυ ανέρχονταν συνολικά σε εννέα, αναμένεται να αυξηθεί.

Για μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχει χειριστεί τα τελευταία χρόνια η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κάνουν λόγο πηγές της Κατεχάκη, υπογραμμίζοντας ότι για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης κλιμάκιο της ΕΛ. ΑΣ., ταξίδεψε στο Εκουαδόρ για τον συντονισμό της επιχείρησης. Μάλιστα, την Πέμπτη αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για το πολυμελές κύκλωµα διακίνησης κοκαΐνης διεθνικού χαρακτήρα.

Το κέρδος που θα αποκόμιζαν τα µέλη του κυκλώματος από την πώληση των 300 κιλών κοκαΐνης ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις ένα γραμμάριο στην εγχώρια αγορά μπορεί να πωληθεί αντί 35 ευρώ και να φτάσει μέχρι και τα 120 ευρώ. Το ένα κιλό κοκαΐνης, δε, ξεκινά από 35.000 ευρώ, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και τα 60.000 ευρώ.

Στην Αυστραλία, από την άλλη, η τιµή της είναι η δεύτερη υψηλότερη παγκοσμίως και φτάνει τα 200 ευρώ ανά γραμμάριο και τα 210.000 ευρώ ανά κιλό. Στο Εκουαδόρ η ίδια ποσότητα πωλείται αντί μόλις 5 ευρώ, ενώ αν κάποιος στη λατινοαμερικανική χώρα βρεθεί να έχει στην κατοχή του περισσότερα από 5 κιλά κοκαΐνης αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10-13 ετών.

 
Top