Στις 16 Οκτωβρίου η Google αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση του browser της, του Chrome, ωστόσο, η απόφαση της Google να ενισχύσει την ασφάλεια του φυλλομετρητή μπορεί να προκαλέσει πραγματικό «αρμαγεδδώνα» στο διαδίκτυο....

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Google, ο Chrome 70 -που είναι ο ευρύτερα χρησιμοποιούμενος browser στον πλανήτη καθώς κατέχει άνω του 60% της αγοράς- θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα ασφάλειας πρόσβασης στο internet.

Και εκεί αρχίζει το πρόβλημα, καθώς εκατομμύρια ιστοτόποι στον κόσμο κινδυνεύουν να αποκλείονται από τον συγκεκριμένο browser, αφού πλέον θα απορρίπτει τα πιστοποιητικά ασφαλείας της Symantec που έχουν εκδοθεί πριν από τον Ιούνιο του 2016.

Για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα, αρκεί να αναφερθεί ότι δεκάδες κυβερνητικοί ιστοχώροι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτά τα πιστοποιητικά και πλέον ο Chrome δεν θα τους «ανοίγει» θεωρώντας τους ανασφαλείς ή και επικίνδυνους.

Στην καλύτερη περίπτωση ο Chrome θα βγάζει συνεχώς προειδοποιήσεις ασφαλείας για το περιεχόμενο των ιστοχώρων αυτών, ο αριθμός των οποίων είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί.

Η αλήθεια είναι ότι η Google είχε από καιρό προειδοποιήσει ότι θα σταματήσει να αναγνωρίζει τα παλιότερα πιστοποιητικά ασφαλείας, ενώ πολλές εταιρείες φαίνεται ότι περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα πριν πληρώσουν για τα νέα πιστοποιητικά.

Πληροφορίες: Engadget
 
Top