Τα μυστικά που κρύβει ο βάλτος τη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας προσπαθούν να ανακαλύψουν οι Αρχές, ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο όπου βρέθηκε πριν από πέντε ημέρες το κρανίο, το οποίο πιθανολογείται ότι ανήκει στην εξαφανισμένη Αγγελική Πεπόνη.

Η Πυροσβεστική, η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και δεκάδες εθελοντές, έχουν στήσει στο έλος μια τεράστια επιχείρηση, αναζητώντας οστά ή άλλα ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του θρίλερ, το οποίο στοιχειώνει εδώ και οκτώ χρόνια την ηπειρωτική πόλη.

Την ίδια ώρα, αναμένονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DN για να διαπιστωθεί αν το κρανίο ανήκει στην όμορφη 26χρονη, που εξαφανίστηκε στις 17 Ιουνίου 2010. Ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που εξέτασε το κρανίο πριν σταλεί στην πρωτεύουσα μαζί με το γενετικό υλικό από τη μητέρα και την αδελφή της άτυχης κοπέλας, διαπίστωσε ευρήματα συμβατά με την υπόθεση.

Παλιό ατύχημα

Δηλαδή, ότι το κρανίο ανήκει σίγουρα σε γυναίκα νεαρής ηλικίας, που ο θάνατός της τοποθετείται χρονικά πριν από οχτώ με δέκα χρόνια, ενώ υπήρχαν χτυπήματα στο κρανίο, ενδεχομένως από παλιό ατύχημα. Πριν εξαφανιστεί η Αγγελική, είχε πέσει θύμα τροχαίου και είχε χτυπήσει το κεφάλι της, γι'αυτό πρόκειται να αναζητηθούν στοιχεία από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, ώστε να γίνε ταυτοποίηση των τραυμάτων.

Διακίνηση ναρκωτικών

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Αγγελικής Πεπόνη, το καλοκαίρι του 2010, είχε απασχολήσει όχι μόνο τον τοπικό Τύπο, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα. Ο τελευταίος που την είχε δει ζωντανή λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της, ήταν 59χρονος φίλος της, ο οποίος αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για το πού μπορεί να βρίσκεται. Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή "Μαζί σου" του ΣΚΑΙ, είπε πως την τελευταία φορά που την είδε το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της, της έδωσε 150 ευρώ.

Αναφορικά με όσους κατέθεσαν εναντίον του, ο 59χρονος δήλωσε ότι είναι καθοδηγούμενοι για να του στήσουν πλεκτάνη και να τον μπλέξουν με την εξαφάνιση. "Αν το είχα κάνει εγώ, θα την είχα πετάξει δίπλα από το σπίτι μου;", αναρωτήθηκε.

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά στο Εφετείο αθωώθηκε και αποφυλακίστηκε το 2014. Πάντως, από την πρώτη στιγμή, οι φίλοι της Αγγελικής Πεπόνη, μίλησαν με τα χειρότερα λόγια για τον σύντροφο της 26χρονης, υποστηρίζοντας ότι την είχε ρίξει στα ναρκωτικά και την κακοποιούσε σωματικά.

Αποκάλυψη - σοκ από τον 59χρονο φίλο της κοπέλας

Ο 59χρονος προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, που έχει να κάνει με έναν πρώην σύντροφο της Αγγελικής: "Τη ζήλευε παθολογικά και είχε δημιουργήσει αρκετά επεισόδια. Μου είχε σπάσει το αυτοκίνητο πριν από την εξαφάνιση. Τη ζήλευε και δεν ήθελε να την πλησιάζει άλλος άνθρωπος. Ήταν φίλος μου, αλλά λόγω της Αγγελικής, διακόψαμε επαφές".

Όλα αυτά τα χρόνια, η οικογένεια της αγνοούμενης κοπέλας, ζει μια κόλαση και περιμένει να μάθει τι απέγινε: "Με πήρε δυο φορές τηλέφωνο, μου είπε 'μανούλα έρχομαι να πιούμε καφέ'. Δεν ήξερα πού πήγαινε, τι έκανε, ποιος την είχε, τι περνούσε και καθόμουν τα βράδια κι έκλαιγα. Δεν ήξερα αν έπρεπε να της ανάψω ένα κεράκι... Ήθελα να τη βρω, να τη θάψω δίπλα στον πατέρα της, για να ηρεμήσει κι αυτή", λέει η μητέρα της Αγγελικής, η οποία της έλεγε ότι ήθελε να ξεφύγει από τον κόσμο των ναρκωτικών, αλλά υποστηρίζει πως δεν την άφηναν.

 
Top