Το Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 7 του μήνα θα διεξαχθεί η δίκη του 20χρονου μοντέλου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με κοκαΐνη στις αποσκευές της.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατείται από τις 23 Νοεμβρίου του 2017 στις φυλακές της χώρας, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, Σάκης Κεχαγιόγλου, αναφέρθηκε στην υπόθεση, δηλώνοντας πως κρατείται σε φυλακές ανηλίκων και αποκαλύπτοντας την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.


Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε πως η δίκη θα γίνει στις 7 Μαρτίου, παρουσία του.

Αποκάλυψε ακόμα πως η Ειρήνη μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν και θα συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας της, θα κρατείται σε φυλακές ανηλίκων, στις οποίες φαίνεται να έχει πια προσαρμοστεί περνώντας το χρόνο της διαβάζοντας και δουλεύοντας.

Σημειώνεται ότι η Ειρήνη έχει δικαίωμα για ένα τηλεφώνημα το μήνα.

«Πρόσφατα τηλεφώνησε στους γονείς της. Ήμουν παρών. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές. Έχει έναν αδερφό 9 ετών και αυτό που είπε είναι πως δεν θα τον δει να μεγαλώνει. Οι γονείς της όσοι ώρα μιλάνε μαζί της, προσπαθούν να της δώσουν θάρρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Σχετικά με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ο δικηγόρος τόνισε πως ο ίδιος έχει πειστεί για την αθωότητά της Ειρήνης, η οποία «δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα βαποράκι που εν αγνοία της μετέφερε τα ναρκωτικά».

Δεν δίστασε ωστόσο να υποστηρίξει πως αν αυτή είναι και η τελική της στάση στο δικαστήριο τότε δεν αποκλείεται να καταδικαστεί με εξοντωτική ποινή φυλάκισης.

«Η δίκη της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, προσωρινά κρατούμενης στις φυλακές του Χονγκ-Κονγκ και κατηγορούμενης για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ορίσθηκε να διεξαχθεί από την Πέμπτη 07.03.2019 έως την Παρασκευή 15.03.2019 ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου.

Οι ημερομηνίες αυτές ορίσθηκαν με κατά προσέγγιση υπολογισμό και πιθανολόγηση της διάρκειας της δίκης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαρκέσει λιγότερες ή και περισσότερες ημέρες.

Ορίσθηκε επίσης η Παρασκευή 14.12.2018, ως ημερομηνία προκαταρκτικής ακροάσεως (case management hearing), κατά την οποία θα διευκρινιστούν ενώπιον των Δικαστών διαδικαστικά θέματα της δίκης, όπως ο αριθμός των μαρτύρων κατηγορίας και υπερασπίσεως που θα εξεταστούν κλπ.», είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα με γραπτή δήλωσή του ο γνωστός ποινικολόγος.

crashonline.gr

 
Top