Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια! Η φωτιά πέρασε από το Κοντοδεσπότι, με αποτέλεσμα να καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και κατευθύνεται προς τα Ψαχνά. Εκκενώθηκαν Κοντοδεσπότι, Σταυρός, η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου, ορισμένα σπίτια έξω από τα Ψαχνά.
Στην προστασία των Ψαχνών έχουν επικεντρωθεί οι ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν αναπτυχθεί στην Δίρφη, δημιουργώντας ένα νοητό τείχος από πυροσβεστικές δυνάμεις.
Ο καπνός  "κάλυψε" τον ουρανό και στην Αττική η ατμόσφαιρα της οποίας έχει την οσμή της πυρκαγιάς.Η φωτιά ξέσπασε μεταξύ των χωριών Κοντοδεσπότι και Σταυρός και ευτυχώς ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, ανταποκρίθηκε άμεσα στην εισήγηση της Πυροσβεστικής, για εκκένωση των κοινοτήτων που ολοκληρώθηκε επιτυχώς και εγκαίρως.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε παρθένο δάσος στη Δίρφη της Εύβοιας

Η πυρκαγιά περικύκλωσε το Κοντοδεσπότι, περνώντας από τα σπίτια που βρίσκονται περιμετρικά του χωριού και υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιές, ενώ το πύρινο μέτωπο κινήθηκε στη συνέχεια με μεγάλη ταχύτητα προς τα νότια, δηλαδή προς τα Ψαχνά.

Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου καθώς και για κατοίκους σπιτιών που βρίσκονται περιμετρικά των Ψαχνών. Προληπτικά εκκενώνεται και η παιδική κατασκήνωση "Λελούδα" στη Δάφνη Ψαχνών.

Οι ελπίδες για αργότερα τη νύχτα έχουν επικεντρωθεί στην πτώση της έντασης των ανέμων και στην αύξηση της υγρασίας, ενώ από την τεράστια κινητοποίηση που επίσης έχει γίνει εγκαίρως, πλέον στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές και 43 στρατιώτες, καθώς επίσης δύο οχήματα ΟΤΑ, 18 βυτιοφόρα, 11 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών έξω από τα Ψαχνά και συνολικά 13 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 5 ελικόπτερα, 6 Canadair και 2 PZL.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και πραγματοποιούνται εκτροπές στα εξής σημεία:

Στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού στον κόμβο Καστέλλα και στο 490 χλμ της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού στη διασταύρωση Πήλι.

Όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί, στο να αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο, πριν φτάσει στα Ψαχνά, γιατί ακολουθεί η νύχτα και δεν θα μπορούν να επιχειρούν πλέον τα εναέρια μέσα.

Συνεχής επικοινωνία Τσίπρα με Σκουρλέτη, Αποστόλου
Σε συνεχή επαφή, από το μεσημέρι, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώνεται για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Μάλιστα, ο Β. Αποστόλου βρίσκεται επί τόπου στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

 
Top