Ακόμη ένα πρόγραμμα για νέους διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά σε έντεκα νέους από την Ελλάδα, οι οποίοι θα ταξιδέψουν για 50 μέρες με ένα κρουαζιερόπλοιο στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μιλώντας στο «Καλημέρα Μαζί στις 7» ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης, Π. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι πρόκειται για ένα διαδραστικό ταξίδι στο οποίο θα μετέχουν ακόμα 120 νέοι από την Ιαπωνία και 120 νέοι από διάφορες χώρες του κόσμου.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η ανταλλαγή εμπειριών με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά το ένα τον πολιτισμό της χώρας του άλλου.

«Τα παιδιά θα γυρίσουν πίσω εντελώς διαφορετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο χειμώνα και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο και τα έξοδα των συμμετεχόντων είναι καλυμμένα στο σύνολό τους.

Η εκκίνησή του θα είναι η πτήση Αθήνα – Ιαπωνία, με τα παιδιά να παραμένουν εκεί για μία εβδομάδα, προτού επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο που θα τα μεταφέρει προς την Αυστραλία.

Από τις 50 μέρες διάρκειας του προγράμματος, οι 40 θα είναι στο νερό.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυστηρά νέοι έως 29 ετών και τα κριτήρια επιλογής τους θα είναι μία έκθεση ιδεών, η οποία επισυνάπτεται στο δελτίο συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΓΓ Νέας Γενιάς, όπου ο αιτών θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εκθέσει στοιχεία για τη χώρα του. Σημαντικό κριτήριο επίσης είναι η γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικών κυρίως, αλλά και όποιας άλλης), καθώς και η γνώση στοιχείων πολιτισμού της χώρας μας.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι μέχρι τις 30 Ιουλίου, ενώ η επιλογή των τυχερών θα γίνει άμεσα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: ant1news.gr

 
Top