Επειδή πλησιάζει η γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου (έτσι όπως την αναβίωσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ο Προκόπης Παυλόπουλος), μάλλον και εφέτος – στις 24 Ιουλίου – θα διαψευσθούν όσοι υποστηρίζουν ότι σε τέτοιες εκδηλώσεις, κατακαλόκαιρο, δεν βγαίνουν ειδήσεις. Γιατί πέρυσι, όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός των Νέων μάθαμε και τούτα:

Πρώτον, ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει στο σπίτι του πολλές γραβάτες… Προσφάτως είδαμε την πρώτη δεμένη στον λαιμό, αν και διακινείται ότι ανήκε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Δεύτερον, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκνευρίζεται πολύ επειδή ο Τσίπρας δεν βάζει ποτέ γραβάτες και όταν βρέθηκαν εκεί στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου (μακριά από κάμερες και μικρόφωνα), τον ρώτησε όχι μόνο πόσες γραβάτες έχει, αλλά κι αν ξέρει να τις… δένει.
Τρίτον, ότι ο Τσίπρας έμαθε να δένει γραβάτες, όπως είπε, στη διάρκεια της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό, με τον Μητσοτάκη έκπληκτο να διερωτάται: «Μα, φορούν οι ναύτες γραβάτες;».

Μάθαμε όμως και άλλα από τα χείλη του Πρωθυπουργού. Οτι του αρέσει να ενοικιάζει ένα εξοχικό στο Σούνιο, το οποίο ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου. Ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος είχε αγοράσει πολλά ακίνητα στην περιοχή και το εξοχικό αυτό (τίποτα το σπουδαίο, όπως το χαρακτήριζε ο Τσίπρας) οδηγεί ουσιαστικά σε ιδιωτική παραλία.

Η σύντροφος του Πρωθυπουργού Περιστέρα (Μπέττυ) Μπαζιάνα πέρυσι είχε εγκατασταθεί στις αρχές Ιουλίου, αλλά πληροφορίες επιμένουν ότι ήδη έχει εγκατασταθεί ή ετοιμάζεται να εγκατασταθεί με τα παιδιά – με τον Πρωθυπουργό, όπως και πέρυσι, να πηγαινοέρχεται από το Σούνιο στο Μαξίμου.

Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι στον Πρωθυπουργό αρέσει το κολύμπι. Τελευταίως οι πληροφορίες επιμένουν ότι επιδίδεται (κάπως άτσαλα, γιατί πέρυσι τραυματίστηκε στο χέρι ελαφρώς) και στο ψαροντούφεκο. Ναι, βουτά και ό,τι πιάσει. Παλιά μου τέχνη κόσκινο για κάποιον άλλον στη συγκυβέρνηση που συνήθιζε να βουτά με… μπουκάλες.

Απαγορευμένο… άθλημα, αλλά ο τύπος είχε τέτοιο θράσος που βουτούσε μπροστά στα μάτια των ανδρών του Λιμενικού. Ναι, υπάρχουν και φωτογραφίες που ο ίδιος έστειλε για να τον καμαρώσουν γαλάζιοι βουλευτές!

http://www.in.gr/2018/07/02/politics/paraskinio/o-tsipras-egine-psarontoufekas/
 
Top