Να μη γίνουν περικοπές στον τομέα της Άμυνας ζητά με έγγραφό της προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα, η ΠΟΕΣ αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι στα «ισοδύναμα» για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση, «περιλαμβάνονται και περικοπές ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις μετακινήσεις του προσωπικού».

«Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είμαστε βέβαιοι ότι, όπως κι εμείς, έτσι κι εσείς, θεωρείτε αυτονόητο ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις, όταν μάλιστα το υπουργείο σας δεν έχει: α) συμμορφωθεί πλήρως και ορθώς (κατά το υπολειπόμενο 50%) με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με τις περικοπές στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές, β) εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετακινήσεις του προσωπικού και γ) καταβάλλει το επίδομα υπερωριακής απασχόλησης.

Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, εξακολουθούμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη και να παρέχουμε την αμέριστη στήριξή μας, ώστε να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, για να αποφευχθεί μία ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη εις βάρος του προσωπικού, το οποίο αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ένοπλες Δυνάμεις» αναφέρει στο σχετικό έγγραφο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top