Για τις 1:15 το μεσημέρι τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) έχει προγραμματιστεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, στο Ελσίνκι τη Δευτέρα.

Μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου Πούτιν-Τραμπ, με τη συνολική διαδικασία να υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 3 ώρες, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της συνόδου κορυφής.


Για τις 16.30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση που θα έχει ο Πούτιν με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο.

Παρά τη νέα επιδείνωση των διμερών σχέσεων, μετά τη φερόμενη εμπλοκή 12 Ρώσων αξιωματούχων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν

ότι η συνάντησή τους θα διεξαχθεί κανονικά, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

Την Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαμηνύσει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος των Ρώσων, επισημαίνοντας ότι το κατηγορητήριο έχει ως μόνο σκοπό την ακύρωση της επικείμενης συνάντησης των δύο ηγετών.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική δικαιοσύνη έχει ανακοινώσει την άσκηση δίωξης εναντίον 12 ατόμων ρωσικής καταγωγής, τα οποία φέρεται ότι παραβίασαν τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, σαμποτάροντας την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Πηγή

 
Top