Από τα βάθρα των νικητών, τα χρυσά μετάλλια και τις διακρίσεις, βρέθηκε να είναι μέλος της διαβόητης γεωργιανής μαφίας Vor V Zakone με πλήθος διαρρήξεις σε σπίτια στη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα και την Αχαΐα ο 31χρονος ομογενής από τη Γεωργία, παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο με την Εθνική Ελλάδας!

Ο ομογενής πρωταθλητής, που συνέχιζε κανονικά τις προπονήσεις του στον Άγιο Κοσμά ανάμεσα στις διαρρήξεις, θεωρείται αρχηγικό μέλος της σπείρας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λιβαδειάς!

Οι κακοποιοί «χτυπούσαν» τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα που είχαν αγοράσει για να «ξεπλύνουν» τα παράνομα έσοδά τους. Για την ώρα έχουν καταγραφεί στο ενεργητικό τους 16 κλοπές και τρεις απόπειρες με λεία κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 95.000 ευρώ.

Το ξέπλυμα γινόταν με την αγορά οχημάτων μέσω πλαστών εγγράφων, τα οποία στη συνέχεια μεταβίβαζαν σε συγγενείς ή και κρατώντας τα στο όνομά τους. Για την επιχείρηση που στήθηκε για τη σύλληψη του πρωταθλητή και του 27χρονου συνεργού του χρειάστηκε η συνδρομή αστυνομικών, ειδικά εκπαιδευμένων στο τζούντο, για να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν άλλα οκτώ άτομα ηλικίας 23 έως 53 χρόνων, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους Γεωργιανούς είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές για άλλες κλοπές, ενώ συνελήφθη και ένας 37χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από τις 8 Οκτωβρίου 2007 (!) καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από κοινού, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αλλά είχε αλλάξει τα στοιχεία του, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζεται!

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο πρωταθλητής και οι συνεργοί του είναι σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και κατά περίπτωση για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 
Top