Υπό δρακόντεια μέτρα μετήχθη στον Άρειο Πάγο ο Γεωργιανός, φερόμενος ως αρχηγός της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστός και ως "Λίπος", όπου αναμενόταν να συζητηθεί η έκδοσή του στη Γαλλία.

Ωστόσο, η συζήτηση στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου διακόπηκε και πάλι για την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018,, καθώς οι συνήγοροί του ζήτησαν χρονικό περιθώριο 10 ημερών, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, ενώ παράλληλα προέβαλαν ανθρωπιστικούς λόγους.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι ο πελάτης τους λόγω της ήδη επιβαρυμμένης κατάστασης της υγείας του, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί, χρειάζεται χρόνο «για να προετοιμαστεί ψυχολογικά αλλά και σωματικά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαδικασία».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μία εκ των συνηγόρων του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Επίσης, οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι συντρέχουν και δικονομικοί λόγοι για την αναβολή καθώς έχουν υποβάλει αίτημα διόρθωσης της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών (473/2018), που έδωσε το πράσινο φως για την έκδοσή του στη Γαλλία.

Ακολούθως, η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής αναφέροντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας του εκζητούμενου είπε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της».

Το αίτημα αναβολής απερρίφθη και όταν οι αρεοπαγίτες επανήλθαν στην έδρα για να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε δικονομικές ενστάσεις, όπως για μη νόμιμη κλήτευση του εκζητουμένου, κ.λπ.

Κατόπιν αυτών και λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα.

 
Top