Η Φούλα Παπανδρέου είναι η 88χρονη γνωστή Πατρινή που βρέθηκε χθες νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Γούναρη. Προερχόταν από γνωστή οικογένεια της πόλης και ο άγριος τρόπος με τον οποίο έφυγε από τη ζωή σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας.

Ήταν σύζυγος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, τ. προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και ενός από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Κόρες τους είναι οι επίσης γνωστές στην Πάτρα, Ευγενία Παπανδρέου (συμβολαιογράφος και ποιήτρια) και Νίκη Πετσάλη (οδοντίατρος και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας). Το θύμα ήταν γιαγιά της παιδιάτρου Μαρίας Πετσάλη, συζύγου του δικηγόρου Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

H Φούλα Παπανδρέου υπήρξε αριστοκράτισσα καλλονή της παλιάς Πάτρας και οι παλιότεροι Πατρινοί την θυμούνται σαν μια γυναίκα κομψή και ευπαρουσίαστη, που συνόδευε τον σύζυγό της στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις εξόδους, διακρινόμενη από αστική ευγένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Αστυνομικοί σε συνδυασμό με τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστή, δείχνουν ότι πιθανόν να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής. Δύο είναι εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η γυναίκα δεν πέθανε από φυσικά αίτια.

1ο: Το χτύπημα που φέρει στο κεφάλι καθώς και η έντονη πίεση που φαίνεται ότι δέχθηκε στον λαιμό της.

2ο: Η αναστάτωση που υπάρχει σε συγκεκριμένο δωμάτιο του διαμερίσματος σαν κάποιος να προσπάθησε να βρει αντικείμενα αξίας.

Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν σημεία παραβίασης στην πόρτα σημαίνει ότι ο πιθανός δράστης, είτε εκμεταλλεύτηκε κάποια έξοδο της γυναίκας από το σπίτι είτε την παραπλάνησε με αποτέλεσμα εκείνη να του ανοίξει. Όπως αναφέρει το tempo24.gr, από το χέρι της άτυχης γυναίκας, έλειπε η χρυσή της βέρα. Η ηλικιωμένη συνήθιζε να φορά τη βέρα της και κατά δήλωση των οικείων της, μετά τον εντοπισμό της σορού της στο διαμέρισμα της, δεν βρισκόταν στο δάχτυλο της.

Να σημειωθεί ότι η 88χρονη ζούσε μόνη στο διαμέρισμα, ενώ από κάτω διαμένουν οι δύο κόρες της.

Η γυναίκα είχε παραγγείλει τα ψώνια της το πρωί. Όταν έφθασε ο υπάλληλος του super market κανείς δεν άνοιγε την πόρτα. Οι δικοί της ανησύχησαν, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά στην σορό της 88χρονης.

"Μπορούμε να πούμε ότι υπήρχαν κακώσεις στο πρόσωπο και τον λαιμό, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν κατά τη νεκροτομή, για το εάν και πώς συνέβαλαν στο θάνατο της γυναίκας", δηλώνει στο thebest.gr η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

Παράλληλα, η κυρία Τσιόλα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ συμπλήρωσε ότι «οι κακώσεις δεν είναι από πτώση, αλλά τις έχει επιφέρει εξωτερικός παράγοντας, δηλαδή άτομο ή άτομα - και απομένει να δούμε τι προκάλεσαν εσωτερικά αυτές οι κακώσεις, και αν οδήγησαν στην αιτία θανάτου».

Πηγές: thebest.gr, tempo24.gr

 
Top