Να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια προκειμένου «να συμπαρασταθούν «για ανθρωπιστικούς λόγους στον συγχωριανό τους» που πυροβόλησε τον 16χρονο Σύρο πρόσφυγα - αιτούντα άσυλο, καλούσε από τα μεγάφωνα του χωριού τους κατοίκους της Μόριας ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκος Τρακέλλης.

Ωστόσο ελάχιστοι ήταν τελικά, όσοι προσήλθαν στο δικαστήριο της Μυτιλήνης, όταν και μεταφέρθηκε ο 78χρονος στον οποίο απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το Σάββατο. Σύμφωνα πάντως με τον δικηγόρο του 78χρονου, τρία άτομα μπήκαν μέσα στην περίφρακτη αυλή του και όταν τους αντιλήφθηκε έριξε με το όπλο το όποιο κατείχε παράνομα προκειμένου να τους εκφοβίσει.

«Δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει τον 16χρονο» σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ισχυρίζεται ο δράστης. Εδώ ας σημειωθεί ότι ο 78χρονος έχει καταδικασθεί συνολικά σε 37 χρόνια φυλάκισης για δυο φόνους. Αρχικά είχε σκοτώσει έναν φίλο του με κυνηγετικό όπλο, επειδή αρνήθηκε το κέρασμα του και μετά την αποφυλάκιση του σκότωσε με μαχαίρι την σύζυγο του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

Στην περιοχή της Μόριας κατοικούσε πολύ πριν το στρατόπεδο γίνει χώρος υποδοχής προσφύγων. Από την λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης εδώ και τέσσερα χρόνια έχει καταγγελθεί ότι πυροβολούσε στον αέρα συχνά, χωρίς ποτέ όμως να συλληφθεί.

 
Top