Όσοι ασχολούνται με το ίντερνετ και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης γνωρίζουν, λίγο πολύ, την υπόθεση περί του σκανδάλου του facebook, σύμφωνα με την οποία, Ρώσοι με ψευδή στοιχεία χρησιμοποίησαν τον ιστότοπο, ώστε να επηρεάσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους στις προεδρικές εκλογές του 2016, κάνοντας αναρτήσεις για αμφιλεγόμενα ζητήματα, αγοράζοντας διαφημίσεις και δημιουργώντας διάφορα γεγονότα. Στη συνέχεια, οι πρακτικές της εταιρείας, αναφορικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, άρχισαν να ελέγχονται από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Ο έλεγχος αυτός, ακόμα και σήμερα, υποτίθεται ότι φέρνει σοκαριστικά ευρήματα, για το μέγεθος των στοιχείων προσωπικών δεδομένων που έχουν διαρρεύσει από το facebook, με σκοπό την πρόβλεψη ή τον επηρεασμό της ψήφου των εκλογέων.

Πρόκειται για ένα κατασκευασμένο σκάνδαλο, που θα οδηγήσει στον απόλυτο έλεγχο των προσωπικών δεδομένων, δήθεν για την κατοχύρωση του προσωπικού μας απορρήτου, που στην ουσία κάθε άλλο παρά απόρρητο θα είναι, αφού οι πληροφορίες που μας αφορούν θα βρίσκονται στη διάθεση μιας γιγαντιαίας πλατφόρμας δεδομένων, που θα γνωρίζει τα πάντα για μας και θα πουλάει τα πάντα, σε όποιον πληρώνει ή όποιον αυτή επιθυμεί. Θα έχουμε με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργία μιας απόλυτης αρχής κι εξουσίας που θα ξέρει τα πάντα για τους πάντες και αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο προειδοποίηση του Δημοσθένη Λιακόπουλου εδώ.

Στη σκιά αυτού του σκανδάλου, έχουμε το facebook να προσπαθεί, πάλι δήθεν, να βελτιώσει το δημόσιο προφίλ του, εφαρμόζοντας μια πλατφόρμα που θα ελέγχει τις ψευδείς ειδήσεις και όσες θεωρεί τέτοιες θα τις απομακρύνει, ώστε να μην τις διαβάζει το κοινό και πλανάται! Λες και το κοινό πρέπει να προστατεύεται, επειδή είναι πολύ ευαίσθητο και θα πάθει ανεπανόρθωτες βλάβες από τις τυχόν ψευδείς ειδήσεις που θα διαβάσει. Καταργούν δηλαδή, ακόμα και το δικαίωμα που έχουμε να μπορούμε να κρίνουμε, συγκρίνοντας δεδομένα, τι είναι λάθος και τι σωστό.

Αυτή η πρακτική βοηθά τους επίδοξους εξουσιαστές των λαών, οι οποίοι μας θέλουν ανίκανους να μπορούμε να κρίνουμε και να αποφασίζουμε, ώστε να δεχόμαστε παθητικά, ότι μας παρουσιάζουν αυτοί ως αληθινό και ελεγμένο για το καλό μας. Ως σύμμαχο σε αυτή τους την προσπάθεια, εκτός από την αλλοτρίωση της παιδείας που δίνουν στους ανθρώπους μέσα από τα σχολεία, από τα οποία αποφοιτούν άνθρωποι χωρίς κριτική σκέψη και πνεύμα αναζήτησης, επιστρατεύουν τώρα και τον αποκλεισμό της πρόσβασης, σε οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να ενημερώσει ή ακόμα και να αφυπνίσει τον οποιονδήποτε, ώστε ο έλεγχος να είναι ακόμα πιο επιτυχημένος και σίγουρος για το παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα που ετοιμάζουν. Το σύστημα που θα παραδώσουν να το διοικήσει ο παγκόσμιος εκλεκτός ηγέτης τους. Ένας ηγέτης ο οποίος θα παρουσιαστεί, ως σωτήρας στην παγκόσμια κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, ως λύση στα προβλήματα, που οι ίδιοι μας έδωσαν. Όλοι οι λαοί θα τον αποζητήσουν να τους διοικήσει, μετά τους αποτυχημένους πολιτικούς που θα έχουν διαλύσει τα πάντα, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για ανάπτυξη κι ευημερία, μετά την αποτυχία για επίτευξη ειρήνης, μετά την καταστροφή των κοινωνιών που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Τα θεμέλια του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού έχουν ήδη μπει και ήρθε η ώρα τα social media να τον εφαρμόσουν στην πράξη.


el.gr

 
Top