ΠΡΟΣ:   ΔΗΜΑΡΧΟ   ΑΓΙΑΣ  ΒΑΡΒΑΡΑΣ




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :ΔΗΜΑΡΧΟ Δ. ΑΙΓΑΛΕΩ, 




 30  Απριλίου  2018





Αξιότιμε κ.Δήμαρχε, Κύριε  Καπλάνη



Σε παλαιότερες επιστολές μας και συγκεκριμένα στην τελευταία μας επιστολή-διαμαρτυρία (Εφημερίδα «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ» Αρ.φύλλου 367) η οποία δημοσιεύτηκε στην εν λόγω εφημερίδα (έντυπη έκδοση), την οποία ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για την βοήθεια  που προσφέρει στην τοπική κοινωνία, είχαμε αναφερθεί-καταθέσει στην τότε Δημοτική Αρχή (κ.Λ.Μίχος) τις ανησυχίες  μας ενόψει της λειτουργίας του Σταθμού της Αττικό μετρό αλλά και  τα προβλήματα  που τότε αντιμετωπίζαμε όλοι όσοι κατοικούμε μεταξύ των οδών :ΑΓ.ΜΑΡΙΝΗΣ-ΚΡΗΝΗΣ-ΚΑΤΣΑΡΟΥ. Την τωρινή επιστολή μας που αφορά και το Δ.Αιγάλεω την αποστέλλουμε στο site  aigaleopress ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο που έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα που αφορούν τον Δήμο Αιγάλεω. Έτσι λοιπόν από τις 14 Δεκεμβρίου 2013,όταν άνοιξε ο Σταθμός του Μετρό , δυστυχώς τέσσερα και πλέον έτη μετά ,διαπιστώνουμε ότι  τίποτε δεν έχει αλλάξει!




  • Δυστυχώς η οδός Αγ. Μαρίνης παραμένει δρόμος διπλής κατεύθυνσης, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε και την ευθύνη του Δήμου Αιγάλεω μιας και ο εν λόγω δρόμος είναι το σύνορο των δύο Δήμων. Ενώ λοιπόν, πρωταρχικό μέλημα των όμορων Δήμων θα έπρεπε να είναι η βελτίωση της εικόνας της περιοχής με ουσιαστικές παρεμβάσεις, η εν λόγω οδός έχει μετατραπεί από το 2013 σε έναν απέραντο χώρο  στάθμευσης  οχημάτων και σαν μην έφτανε αυτό, πρόσφατα τοποθετήθηκαν κάγκελα στο πεζοδρόμιο από το Δήμο μας προκείμενου αφενός να εμποδιστεί η στάθμευση των αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια και αφετέρου να μπορούν οι πεζοί να περπατούν άνετα, πιστέψτε μας δεν σας κατηγορούμε για αυτό…! Όμως αυτή η τοποθέτηση έχει δυσκολέψει σε υπερθετικό βαθμό, λόγω και της διπλής κατεύθυνσης, τη  διέλευση Λεωφορείων, βαρέων και επιβατικών οχημάτων με καθημερινό φαινόμενο τον διαπληκτισμό μεταξύ των οδηγών, τα άσκοπα κορναρίσματα χωρίς βέβαια κανείς να σέβεται έστω τις ώρες κοινής ησυχίας….. και τέλος την αδυναμία στροφής των Λεωφορειακών γραμμών στην οδό Κυπαρισσίας…..!!!!
  • Έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο πολλοί που χρησιμοποιούν το Μετρό να προβαίνουν σε ασύδοτες πράξεις, δηλαδή να σταθμεύουν μπροστά ακόμη και από ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης ,εγκλωβίζοντας τα οχήματα μας για πολλές ώρες με το πρόσχημα της ολιγόλεπτης στάθμευσης….!!!!!!

·         Επιπρόσθετα σημαντική επιβάρυνση στη κυκλοφορία των οχημάτων έχει επιτείνει η διέλευση τριών (3) λεωφ. Γραμμών του ΟΑΣΑ {(πριν λίγο καιρό ήταν 4 (τέσσερις)} από την Αγ. Μαρίνης……και συγκεκριμένα: α) 837 ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΣΤ. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) β) 892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΧΑΪΔΑΡΙ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΙΛΙΟΝ. γ) 891 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΣΤΑΘ. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ).Έπρεπε όλες οι γραμμές  να περνούν μόνο από την προαναφερθείσα οδό; Δεν επαρκούν άραγε για τη διέλευση τους  οι κεντρικές αρτηρίες-οδοί  Ελ.Βενιζέλου & Ιεράς Οδού ; Όλα τα παραπάνω, με δεδομένη την περιορισμένη κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού, μεταφράζονται σε μόλυνση του περιβάλλοντος, αύξηση θορύβου, αύξηση κυκλοφοριακού φόρτου τις ώρες αιχμής με σοβαρή πιθανότητα πρόκλησης ατυχημάτων.


  • Οι οδοί Κατσαρού & Κρήνης παραμένουν και αυτοί δρόμοι διπλής κατεύθυνσης!!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αιγάλεω έχει προβεί από καιρό  μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων στη μονοδρόμηση των οδών Ψαρρών & Mαραθώνος .

  • Τι προβλέπεται να γίνει  με την απέραντη έκταση μπροστά  από την Ι.Μ Αγ.Μαρίνας που και αυτή μετατράπηκε σε απέραντο “PARKING”; δεν ξεχνάμε βέβαια στο μακρινό παρελθόν την τοποθέτηση ταμπέλας ιδιοκτησίας του Δήμου μας….

·         Στο μόνο που θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι εισακουστήκαμε είναι στην ονομασία του Σταθμού σε «Αγ.Μαρίνα».





Κύριε Δήμαρχε,      

Συνοψίζοντας, πέραν των προβλημάτων που παραμένουν ,θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι από την τότε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ δεν λάβαμε καμία  απάντηση, έστω έντυπης, αλλά ούτε και είδαμε κάποια λύση.

Αναμένουμε λοιπόν από εσάς την έμπρακτη συμπαράσταση σας  και βοήθεια αφού γνωρίζουμε  ότι είστε ένας τοπικός άρχοντας της νέας  γενιάς με ιδέες, δράση και ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση.





Υ.Γ: Αν και κατοικούμε στα σύνορα του Δήμου μας και όχι στο κέντρο, δεν θέλουμε να μας αφήσετε στο έλεος….





Με Εκτίμηση                                                          
Επιτροπή Κατοίκων
   Περιοχής Αγ.Μαρίνας Δ.Αγ.Βαρβάρας
 
Top