Την ώρα που τουλάχιστον 30.000 νεαρά κορίτσια, ηλικίας κάτω των 16 χρόνων, καταφεύγουν κάθε χρόνο στην...
Ελλάδα στην «επιλογή» της τεχνητής έκτρωσης προκειμένου να διακόψουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν είναι λίγες οι γυναίκες στις ημέρες μας που δυσκολεύονται να συλλάβουν.

Ο συνολικός ετήσιος αριθμός των εκτρώσεων στη χώρα μας αγγίζει τις 150.000, ενώ ένα στα πέντε ζευγάρια στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Ελλάδα αριθμεί πάνω από 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας, τα οποία έχουν υποβληθεί μία φορά -κατά μέσο όρο- στη διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η συντριπτική πλειονότητα των ζευγαριών που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας θα καταφέρει να αποκτήσει παιδί με την εφαρμογή των σύγχρονων ιατρικών μεθόδων.

Είναι γεγονός πως όταν μια γυναίκα προσπαθεί να συλλάβει, ακόμα κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα γονιμότητας, το άγχος τα κάνει όλα πιο δύσκολα.

Το άγχος και το στρες έχουν συνδεθεί άμεσα με την υπογονιμότητα, στις περιπτώσεις φυσικά που ιατρικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ζευγάρι.

Τώρα όμως φαίνεται πως υπάρχουν μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα που μπορούν να κάνουν μια γυναίκα να αυξήσει τις πιθανότητες να μείνει έγκυος.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα το περπάτημα φαίνεται να είναι βοηθητικό για τις γυναίκες με ιστορικό αποβολής στη προσπάθειά τους να μείνουν και πάλι έγκυος.

Αμερικανοί επιστημόνες συσχετίσαν το περπάτημα με την ικανότητα επίτευξης κύησης και διαπίστωσαν ότι αυτό επηρεαζόταν σημαντικά από τον δείκτη μάζας σώματος.

Οπως σημείωσαν το περπάτημα για τουλάχιστον δέκα λεπτά κάθε φορά σχετιζόταν με βελτιωμένη γονιμότητα.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα και περπατούσαν τέσσερις ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα είχαν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυος, σε σύγκριση με αυτές που δεν είχαν έντονη δραστηριότητα.

Ο τρόπος ζωής επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη γονιμότητα μιας γυναίκας.
Πηγή
 
Top