Στην Αστυνομία κρατούνται από το πρωί ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και ο αντιδήμαρχος καθαρότητας και πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ, Σπύρος Ασπιώτης, με εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία των προσαγωγών ήταν ότι παρουσία τους και με εντολή τους στο Τεμπλόνι, τα απορριμματοφόρα επιχείρησαν να εναποθέσουν σκουπίδια στο κλειστό δεύτερο κύτταρο της εγκατάστασης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων που προχώρησαν σε μήνυση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των κατοίκων επικοινώνησαν με την Εισαγγελία προκειμένου να καταγγείλουν ότι παρανόμως η Υπηρεσία Καθαριότητας επιχειρεί να ρίξει σκουπίδια σε χώρο που δεν επιτρέπεται, αφού τα κύτταρα έχουν κλείσει και έχουν μπει σε διαδικασία αποκατάστασης, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν στην προσαγωγή των δύο αυτοδιοικητικών παραγόντων στο κτίριο της Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το αν πρόκειται για προσαγωγή σε επίπεδο διερεύνησης της υπόθεσης ή έγιναν συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

 
Top