Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των δύο ατόμων που οδηγήθηκαν, εξετάστηκαν και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν ως δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση εις βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Πρόκειται για έναν 36χρονο ομογενή από την Γεωργία, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις για τις οποίες έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης και ένας 20χρονος Έλληνας χωρίς ποινικό μητρώο, που δεν έχει απασχολήσει για κάτι άλλο τις Αρχές.
Ο πρώτος είναι ο μοναδικός που δεν φορούσε μπλούζα και έτσι ταυτοποιήθηκε σχετικά γρήγορα από τις Αρχές ενώ ο νεαρός επίσης καταγράφηκε σε φωτογραφίες και βίντεο να κλωτσάει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όπως και ο πρώτος και να σπάει με την γροθιά του το τζάμι του αυτοκινήτου του.
Σε αυτή την χρονική στιγμή, ο 20χρονος τραυματίστηκε και εκείνος ελαφρά και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια πήγε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες, όταν είδε όμως συνεργάτες του Δημάρχου αποχώρησε.
Ο τελευταίος είναι και ο μόνος που παραδέχτηκε την πράξη του ενώ ο σεσημασμένος δράστης έχει τηρήσει πιο σκληρή στάση. Από την μέχρι στιγμής έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονικής δεν έχει προκύψει εμπλοκή τους σε ακροδεξιά οργάνωση, ωστόσο η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και συνεχίζεται τόσο για να διακριβωθεί αν υπάρχει τέτοια σχέση όσο και για να ταυτοποιηθούν και τυχόν άλλοι ύποπτοι από τις φωτογραφίες και τα βιντεοληπτικά υλικά που κατέγραψαν καρέ-καρέ το περιστατικό της επίθεσης.

 
Top