Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος απέστειλε χθες επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία κατέθεσε και στην Βουλή κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, με την οποία εκφράζει την σφοδρή διαφωνία του στις διαβουλεύσεις που γίνονται για το Σκοπιανό ερήμην του Ελληνικού Λαού.

Παράλληλα, επανέλαβε την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό από τις ενημερώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής: Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας!

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής:

Αθήνα, 18 Μαΐου 2018
Α.Π. 207/2018

Προς τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον Τύπο, αύριο 19 Μαΐου θα συναντήσετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ενημερώσετε τους Πολιτικούς Αρχηγούς για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων.

Όπως διέρρευσαν δημοσιογραφικές πηγές το τελευταίο όνομα για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στα δύο κράτη, το οποίο προτάθηκε από την πλευρά των Σκοπίων είναι το «Ilindenska Republika Makedonija», δηλαδή «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Πρόκειται για ένα όνομα εθνικά απαράδεκτο, καθώς εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, ο οποίος δεν παραχωρείται. Επιπλέον, εμπεριέχει ξεκάθαρο αλυτρωτικό χαρακτήρα και απειλή εις βάρος της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Από τις ενημερώσεις αυτές με τους Πολιτικούς Αρχηγούς για ένα μείζον εθνικό θέμα έχετε την Συνταγματική υποχρέωση να μην αποκλείσετε για ακόμη μια φορά τον επικεφαλής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, της τρίτης πολιτικής δύναμης της Χώρας.

Θεωρώ πως είναι Συνταγματική επιταγή (Άρθρο 4: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου», «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις») να μην αποκλείσετε από τις ενημερώσεις για το Εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή που εκφράζει την βούληση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: «παν πρόσωπον κατηγορούμενον επί αδικήματι τεκμαίρεται ότι είναι αθώον μέχρι της νομίμου αποδείξεως της ενοχής του».

Σε μια κρίσιμη εθνική καμπή και την ώρα που διακυβεύεται το όνομα της Μακεδονίας δεν υπάρχει δικαιολογία για την αντισυνταγματική απαγόρευση κατάθεσης από πλευράς μου της ομόθυμης βούλησης του Ελληνικού Λαού (όπως αυτή εκφράστηκε με τα πρόσφατα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα) πως δεν αποδέχεται οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία με την λέξη Μακεδονία σε οποιαδήποτε γλώσσα στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Μετά Τιμής

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματεύς Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή


triklopodia.gr

 
Top