Την επίθεση που πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Σύλλογος καταγγέλλει απερίφραστα τις βιαιότητες και τις πράξεις ανομίας που διαπράχθηκαν στον επαγγελματικό χώρο συναδέλφου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου καταγγέλλει απερίφραστα τις βιαιότητες και τις πράξεις ανομίας που διαπράχθηκαν σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 από μέλη του Ρουβίκωνα στον επαγγελματικό χώρο συναδέλφου στο κέντρο της Αθήνας.

Εκφράζουμε επίσης την αγανάκτησή μας, καθώς αποδεικνύεται πλέον ότι, η στοχοποίηση των συναδέλφων συμβολαιογράφων δεν αφορά μόνο πλέον, όπως ήθελαν μέχρι πρότινος να ισχυρίζονται κάποιοι, την προστασία των αδύναμων, αλλά εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες άκρως επικίνδυνες για το κράτος δικαίου και ευρύτερα για την κοινωνική ειρήνη.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος συμβολαιογράφος, η οποία και στοχοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, όχι μόνο δεν έχει διεξάγει πλειστηριασμούς, που να αφορούν οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πόσο δε μάλλον πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά είναι και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου μας, με συνδυασμό που έχει εκπεφρασμένη δημόσια και καταγγελτική άποψη για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, άραγε αυτές οι ακρότητες ποιούς ακριβώς εξυπηρετούν και εναντίον ποιών στρέφονται; Των θεματοφυλάκων της νομιμότητας που εκτελούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης; 'Η τελικά εναντίον του ίδιου του κράτους δικαίου; Όποια και να είναι η απάντηση, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση το γεγονός ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα και λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές στον Σύλλογο μας, κάποιοι εξακολουθούν να επιλέγουν την τρομοκρατία και τις απειλές σκεπτόμενοι μικροπολιτικά και με μόνο σκοπό να μην αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο και όχι προς όφελος του αδύναμου, αλλά προς όφελος όλων εκείνων που εξυπηρετούνταν και εξυπηρετούνται από την κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Θα εξακολουθήσουμε να εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντα μας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Η προστασία των αδύναμων προκύπτει από τους νόμους και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς".

 
Top