Συλλέκτης και ερευνητής εντόπισε ανθρώπινα οστά καθώς και εξαρτήματα που ίσως φανερώνουν ότι ανήκουν σε Γερμανό αλεξιπτωτιστή από την περίοδο της Μάχης της Κρήτης.

Μάρτυρες σε μια ανακάλυψη, ιστορικής ενδεχομένως σημασίας έγιναν σήμερα περιπατητές που συμμετείχαν στην ιδιαίτερη επίσκεψη στα Θεοδωρού που διοργάνωσε η "Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης" και ο Σύλλογος Χανίων "Οι Φίλοι του Βυθού", στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Μάχη της Κρήτης.

Όταν ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην ευρύτερη περιοχής της νησίδας το 1941, ο ερευνητής και συλλέκτης Στέλιος Τριπαλιτάκης, αφού παρουσίασε μια μικρή έκθεση φωτογραφιών από τη Μάχη της Κρήτης στην ευρύτερη περιοχή, έκανε στους παρευρισκόμενους, μια ξενάγηση στη νησίδα και ιδιαίτερα στο σημείο που υπάρχουν τα συντρίμμια ενός γερμανικού αεροπλάνου.

Κοντά σε εκείνο το σημείο, περιμένοντας το καραβάκι για την επιστροφή, ο κ. Τριπολιτάκης έκανε μια μικρή βόλτα στη νησίδα και εντόπισε έναν ανθρώπινο σκελετό.

Απομακρύνοντας το χώμα με τα χέρια, αποκάλυψε τα ανθρώπινα οστά αλλά και εξαρτήματα που σύμφωνα με μαρτυρίες, δείχνουν οτι τα οστά πιθανότατα ανήκουν σε πιλότο.

Στην εκδήλωση αυτή που έγινε αιτία να εντοπιστεί ο ανθρώπινος σκελετός, συμμετείχε και η Δασάρχης Χανίων κ.Πολύμνια Σκλαβάκη και μέλη του Δασαρχείου που ενημερώθηκαν άμεσα για το συμβάν και έτσι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να γίνει χρονολόγηση των οστών και ταυτοποίηση τους.

Δείτε φωτογραφίες από την τυχαία ανακάλυψη στα Θοδωρού, όπου σύμφωνα με μάρτυρες, από τον ανθρώπινο σκελετό ξεχωρίζουν με γυμνό μάτι, τα άκρα του σκελετού καθώς επίσης και κομμάτια ζώνης και ιμάντες από τον εξοπλισμό αλεξιπτωτιστή. Στις φωτογραφίες επίσης διακρίνονται τα συντρίμμια του αεροπλάνου καθώς επίσης και εικόνες από την έκθεση για τη Μάχη της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε σήμερα

ΠΗΓΗ: Flashnews.gr

 
Top