Φοιτητής, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει στα Foititikanea.gr ότι οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ έχουν ακυρώσει την διαδικασία με την δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να βρεθεί χώρος.
Πιο συγκεκριμένα ο φοιτητής δηλώνει: «Σήμερα λίγοo πριν τις φοιτητικές εκλογές ενημερωθήκαμε ότι οι δυνάμεις ΠΑΣΠ ΔΑΠ ακυρώσανε τη διαδικασία. Δηλαδή ότι ο μεγαλύτερος φοιτητικός σύλλογος της Αθήνας δεν θα υλοποιήσει την μαζικότερη διαδικασία του. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούσε να βρεθεί χώρος!
Τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις έχουν ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον χώρο της ΑΣΟΕΕ στην οδό Τροίας καθώς και για άλλους πανεπιστημιακούς χώρους, χώρους ασύλου, μιλάμε για μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση των 2 δυνάμεων να αποκλείσουν την διεξαγωγή εκλογών σε χώρο ασύλου.
Για εμάς οι φοιτητικές εκλογές πρέπει να είναι μια διαδικασία δημοκρατική, ενιαία και μαζική που να λειτουργεί σε μια κατεύθυνση ανασυγκρότησης του συλλόγου. Καταγγέλλουμε, λοιπόν, την στάση των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που θέλουν μια διαδικασία ξεκομμένη από τον φοιτητικό σύλλογο, μια διαδικασία που δεν θα αποφασίζεται από τους φοιτητές για τους φοιτητές.
Παρόλα αυτά η φετινή εμπειρία μας δείχνει πως η κοινή στάση των αγωνιζόμενων δυνάμεων του συλλόγου ενάντια σε αντιδημοκρατικές εκλογές μπόρεσε όντως να πιέσει τις καθεστωτικές δυνάμεις σε μια κατεύθυνση να μην γίνουν οι εκλογές και φέτος στο χώρο του Ζαππείου. Στη βάση της συνολικής προσπάθειας των καθεστωτικών δυνάμεων να εκμηδενίσουν τους συλλόγους και τις διαδικασίες τους, η απάντησή μας είναι αγώνας για συλλογους ζωντανούς με μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες!!!»
Από την πλευρά της η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών:
«Δυστυχώς πριν λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τη Διοίκηση του Ζάππειου πως ο χώρος που είχαμε συμφωνήσει για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ... ο λόγος είναι κάποιες έξωθεν πολιτικές παρεμβασεις. Επειδή όμως ο Σύλλογος Φοιτητών πρέπει να εκλέξει τους εκπρόσωπους του στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ΑΜΕΣΑ. Για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών αλλά και για το τι ακριβώς έχει συμβεί θα ενημερωθείτε από τους εκπροσώπους φοιτητές της ΠΑΣΠ. Δυστυχώς στην Ελλάδα που προσπαθεί να ορθοποδήσει, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες της νέας γενιάς είναι το χειρότερο μήνυμα οπισθοδρόμησης... η συμμετοχή όλων μας στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές είναι πλέον ακόμη πιο σημαντική και επιβεβλημένη...».
 
Top