Τα σοβαρά προβλήματα όρασης, η αιμοφιλία, διανοητικές νόσοι, αλλά και ψυχικές διαταραχές εδώ και δεκαετίες στην Ιαπωνία αντιμετωπίζονται με ένα δολοφονικό πρόγραμμα ευγονικής, το οποίο κάποτε προστατευόταν και από τους ιαπωνικούς νόμους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέχρι σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν στειρωθεί παρά τη θέληση τους.

Για την ακρίβεια, 16.500 άνθρωποι, που, με δόλο οδηγήθηκαν στο χειρουργείο και υπέστησαν στείρωση με τους ίδιους όρους που θα στειρωνόταν ένας σκύλος ή μια γάτα. Ο περί προστασίας της ευγονικής νόμος ίσχυε από το 1948 και καταργήθηκε το 1996, ωστόσο, η απάνθρωπη πρακτική της στείρωσης συνεχίζεται αμείωτη μέχρι σήμερα.

Η Junko Iizuka είναι ένα από τα θύματα αυτής της πρακτικής που μιλά ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε από τους ίδιους της τους γονείς στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σ' αυτό το χειρουργείο, χωρίς να ενημερωθεί ότι επρόκειτο για στείρωση. Ας σημειωθεί ότι ποτέ μέχρι σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση δεν ανέλαβε τις ευθύνες της απέναντι στα θύματα. «Θέλω τη ζωή μου πίσω και φυσικά γνωρίζω ότι ο χρόνος δεν πρόκειται να επουλώσει αυτό που μου έκαναν», λέει η Iizuka και φυσικά λέει την αλήθεια.

lifo.gr


 
Top