Beppe Grillo: «Έξοδος από το ευρώ»
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Μα οι δρόμοι δε φέρνουν ποτέ μόνοι τους
αυτούς που...

περιμένουμε...
Μενέλαος Λουντέμης
Στη γειτονική Ιταλία η βουλή ψηφίζουν στις 4 Μάρτη 2018.
Στο νέο εκλογικό σύστημα κλοπής ψήφων κι επιλεκτικών αποκλεισμών κομμάτων -θα αποτελέσει ιδιαίτερο ζήτημα στη συζήτηση-  παραμένει η εκλογή πρωθυπουργού, δηλαδή η υποψηφιότητα πρωθυπουργού -αν και παραβιάστηκε Σύνταγμα και νόμοι με τέσσερις δοτούς πρωθυπουργούς... για το "καλό της χώρας". Μάλιστα αυτή η "δημοκρατία" της δύσης προνοεί -πάντα για το "καλό του λαού"- και τις μετέπειτα εξελίξεις, γι' αυτό ενώ διαλύθηκε η βουλή, αλλά δεν διορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση ώστε να μην "υπάρξει ακυβερνησία" στην πιθανότητα που δεν θα έχουμε σχηματισμό κυβέρνησης μετά την "βούληση" του ιταλικού λαού.
Ο Luigi Di Maio, νέος ηγέτης του πρώτου σε εκλογική δύναμη πολιτικού κόμματος στην Ιταλία, του Κινήματος 5 Αστέρων, των αγανακτισμένων στις πλατείες εναντίον της λιτότητας και της ευρωπαϊκής πολιτικής, πήρε τη θέση του ιδρυτή `του Κινήματος Beppe Grillo κι ουσιαστικά επιβλήθηκε ως αρχηγός από τον ίδιο τον Grillo στη "διαδικτυακή εκλογή" στις 23 Σεπτέμβρη 2017, είναι σήμερα υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Η πρώτη δήλωση του νέου ηγέτη του Κινήματος των 5 Αστέρων αμέσως μετά την "περίεργη" εκλογή του στην αρχηγία του Κινήματος 5 Αστέρων κι υποψήφιου , κατόπιν πρότασης του Grillo, ήταν: «Θα αλλάξω την Ιταλία κι όχι το Κίνημα» (cambierò l'Italia e non il Movimento)
Πριν λίγες ημέρες, 9 Γενάρη 2018, ο "δεν τον 'ηξερε ούτε η μάνα του" με γνώσεις Λυκείου "ακτιβιστής", σήμερα  υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας από μέρους του πρώτου σε εκλογική δύναμη πολιτικού κόμματος στην Ιταλία, του Κινήματος 5 Αστέρων του Grillo, κάνει την κωλοτούμπα στην εκπομπή με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα της κρατικής τηλεόρασης "Porta a Porta": «Δεν πιστεύω πως για την Ιταλία είναι η στιγμή εξόδου από το ευρώ» ("Non credo che per l'Italia sia più il momento di uscire dall'euro...") και αιτιολογώντας την κωλοτούμπα προσθέτει πως «...θα υπάρξει χώρος για την Ιταλία μιας κι ο γαλλογερμανικός άξονας δεν είναι ισχυρός όπως παλιότερα».
Ο Οράτιος, ο σημαντικότερος Λατίνος ποιητής έγραψε τις Σάτιρές του: «est modus in rebus»... «Υπάρχουν ορισμένα όρια στα πράγματα (υποθέσεις)» που αντικατοπτρίζει το πως σήμερα κατασκευάζονται "ηγέτες" την εποχή της παγκοσμιοποίησης, αλλά και ποιοι τους κατασκευάζουν.
Στις 13 Ιούλη 2016, ένα ολόκληρο χρόνο πριν αποφασίσει ο Beppe Grillo να αποσυρθεί από την ηγεσία του Κινήματος που ο ίδιος δημιούργησε και γιγάντωσε σε σημείο να είναι το πρώτο σε εκλογική δύναμη πολιτικό κόμμα της Ιταλίας (ο προηγούμενος εκλογικός νόμος της Ιταλίας πριμοδοτούσε με έδρες σχηματισμούς κομμάτων κι όχι αυτοδύναμα κόμματα), συσπειρώνοντας την αγανάκτηση του ιταλικού λαού με πολιτικό πρόσταγμα την έξοδο από το ευρώ, είχαμε σημειώσει στο φιλόξενο "PRESS-GR" και πραγματικά μετά από την κωλοτούμπα του διάδοχου του Grillo αξίζει σήμερα μια νέα ανάγνωση: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Aυτός θα είναι ο διάδοχος του Renzi!

Beppe Grillo: «Θέλουμε νομισματική κυριαρχία. Θέλουμε ένα δικό μας κράτος με μία κρατική τράπεζα...»
Πολλοί είχαν χαρακτηρίζει τον Beppe Grillo κι ως λενινιστή, μιας και θύμιζε τον Λένιν: «Για να καταστρέψεις ένα κράτος αρκεί να του καταστρέψεις το νόμισμά του...». Κι ο Grillo ήθελε μια Ιταλία με δικό της εθνικό νόμισμα, μακριά από το τυπωμένο χαρτί που δανείζει ένας ιδιωτικός κερδοσκοπικός οργανισμός με την ονομασία "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".
Η στέψη του "ακτιβιστή" Luigi Di Maio στην ηγεσία του Κινήματος 5 Αστέρων έγινε από τον ίδιο τον Beppe Grillo, 23 Σεπτέμβρη 2017 και ώρα 19:30: «Οι ψηφίσαντες ήταν 37.442... Κάποιος Luigi Di Maio έλαβε 30.936 ψήφους». (video)
Από τους 140.000 εγγεγραμμένους στο Κίνημα 5 Αστέρων ψήφισαν -πάντα διαδικτυακά- δηλαδή χωρίς εσωκομματικές διαδικασίες και συζητήσεις, μόλις 37.442 μέλη κι έτσι ο Luigi Di Maio έγινε αρχηγός του Κινήματος 5 Αστέρων κι υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας, με ταυτόχρονη ήττα των "ορθόδοξων" στελεχών του Κινήματος. Ποιος το φανταζόταν... την άνοιξη του 2010 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο του Pomigliano D'Arco έλαβε 59 σταυρούς προτίμησης και δεν εκλέχθηκε, αλλά το 2013 με μόλις 189 σταυρούς προτίμησης στην εσωκομματική διαδικτυακή ψηφοφορία μπαίνει στη λίστα υποψήφιων βουλευτών και με την εκτόξευση του Κινήματος 5 Αστέρων στο 25,56% διορίζεται βουλευτής (στις εθνικές εκλογές οι βουλευτές διορίζονται με λίστα χωρίς σταυρό προτίμησης).
Περισσότερα: Aυτός θα είναι ο διάδοχος του Renzi!
Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί για να γίνει κάποιος ευρωπαίος πρωθυπουργός στη χώρα του, να κατασκευαστεί "ηγέτης" είναι πλέον μια πασιφανής συνταγή. Βέβαια μπορεί κάποιος να επικαλεστεί τη "συνομωσιολογία", τις "συμπτώσεις" γεγονότων, αλλά η "συνταγή" είναι δοκιμασμένη με επιτυχία: Renzi, Τσίπρας, Macron, Gentiloni, Rajoy και πάει λέγοντας...

Η πορεία είναι σαφής, συγκεκριμένη και προδιαγεγραμμένη: ΗΠΑ (Σόρος, εβραϊκό κογκρέσο, ευαγή ιδρύματα), Ισραήλ, Rothschild και η επίδοση του χρίσματος, ή έγκριση, η πιστοποίηση πως είναι καλός, υπάκουος και συνεπής μαθητής στο Forum Ambrosetti (Κόμο).
O "ακτιβιστής" Luigi Di Maio για τη συμμετοχή του στο Forum Ambrosetti: «Ένα Κίνημα που έχει θέσει υποψηφιότητα να κυβερνήσει τη χώρα πρέπει να γίνει γνωστό, να εξηγήσει προς τα έξω την ιδέα της Ιταλίας που προτίθεται να υλοποιήσει...»
Έτσι, μόλις 20 ημέρες πριν η διαδικτυακή ψηφοφορία στέψει αρχηγό του Κινήματος 5 Αστέρων κι υποψήφιο πρωθυπουργό της Ιταλίας τον "ακτιβιστή" Luigi Di Maio, είναι προσκεκλημένος στο Κόμο από το Forum Ambrosetti, μαζί με τον ηγέτη της Λίγκας του Βορρά, τον ακροδεξιό Salvini (να σημειωθεί πως εντελώς συμπτωματικά και ο ακροδεξιός Salvini πριν κληθεί στο Κόμο, μετέβη όπως κι ο "ακτιβιστής" Luigi Di Maio σε ΗΠΑ, Ισραήλ και έκανε τη γνωστή κωλοτούμπα αναφορικά με το ευρώ και το εθνικό νόμισμα διότι "πρέπει να σταθμιστούν οι νέες συνθήκες μετά την ήττα της Λεπέν στη Γαλλία).
Στο Κόμο (Forum Ambrosetti) -3 Σεπτέμβρη 2017- ο Luigi Di Maio, λίγες ημέρες πριν αναλάβει την ηγεσία του Κινήματος 5 Αστέρων (23 Σεπτέμβρη 2017), ήταν αποκαλυπτικός. Ανακάλυψε το πολιτικό του μοντέλο κι εμφανίστηκε Rajoyano (θαυμαστής του Ραχόι) τονίζοντας: «Κάνει τα πράγματα όπως οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς. Πραγματοποίησε δομικές μεταρρυθμίσεις κι έπεισε την Ευρώπη...».
Όταν η βάση του Κινήματος 5 Αστέρων μένει εμβρόνητη από την πρόσκληση και συμμετοχή του στο Κόμο, ο Di Maio απαντάει: «Στο Forum Ambrosetti γιατί το Κίνημα 5 Αστέρων (M5s) οφείλει να συνομιλεί με όλους».
Η επιχειρηματολογία του "ακτιβιστή" Di Maio, εντελώς συμπτωματικά είναι ταυτόσημη, πιστή αντιγραφή των όσων ειπώθηκαν στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη του 2014, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ημέρα της διαδήλωσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αυτός συμμετείχε προσκεκλημένος στο Forum Ambrosetti (Κόμο). Αρκεί να θυμηθούμε τι γράφτηκε για τη συμμετοχή Τσίπρα και ακριβώς τα ίδια γράφτηκαν για τη συμμετοχή του Di Maio. Περίεργο; Μάλλον συμπτώσεις και ας εξεταστεί αν έχει υπάρξει "κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων"...
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Forum Ambrosetti (Κόμο) έχοντας δίπλα του την ψυχή και καρδιά του Ιδρύματος Mario Monti...
Ας δούμε:
"Αυγή", 7 Σεπτέμβρη 2014:  «Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μία τριπλή κρίση: Οικονομική, πολιτική και κρίση του πολιτικού συστήματος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους συνομιλητές του, βασικούς συντελεστές της σημερινής ευρωπαϊκής πραγματικότητας, στην εισήγησή του στο 40ό Φόρουμ του Ιδρύματος Ambrosetti, στο Cernobbio της Ιταλίας και περιέγραψε τους άξονες εξόδου από την κρίση, όπως τους αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ...
"Ελευθεροτυπία", 5 Σεπτέμβρη 2014: [Στην Ιταλία βρίσκεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του 40ού Φόρουμ που διοργανώνει το ίδρυμα Ambrosetti-The European House, που ξεκινούν σήμερα στο Τσερνόμπιο, δίπλα στην πανέμορφη λίμνη του Κόμο...
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει αύριο στον κύκλο των συζητήσεων με θέμα «Η ατζέντα για να αλλάξει η Ευρώπη» και στη συνεδρία με ειδικό τίτλο «Ο συσχετισμός δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη»...
Όσον αφορά τα περί «Μεσογειακής λέσχης Μπίλντενμπεργκ» που ακούστηκαν, προφανώς ανήκουν στη σφαίρα του φαντασιακού των κυβερνητικών επικοινωνιακών μηχανισμών...]
Κι επειδή τίποτα δεν δημοσιοποιείται από τις εργασίες του Forum Ambrosetti αν δεν εγκριθεί από τους "αρμόδιους", αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το "ρεπορτάζ" -πανομοιότυπο με τα αντίστοιχα για τη συμμετοχή Di Maio- εξαιρουμένου του σημείου «Ο Τσίπρας σημείωσε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, με κοινό νόμισμα και αυστηρό και έλεγχο των προϋπολογισμών, είναι μια Ευρώπη μη βιώσιμη»:
(newpost) Πώς αποτιμά η Κουμουνδούρου την παρουσία Τσίπρα στο Forum Ambrosetti
[Όλο και μεγαλύτερες αντιδράσεις προκαλεί η πολιτική των σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών, εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτιμώντας το αποτέλεσμα της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο Forum Ambrosetti που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Κόμο.
Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι οι αντιδράσεις αυτές εκφράζονται πλέον ανοιχτά, και με αυτό τον τρόπο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δικαιώνονται οι βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του χρέους.
Όπως εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ, διαφαίνεται «μια τάση επανακαθορισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στον Μερκελισμό η οποία βρίσκεται έξω από τη λογική των μνημονίων και της τρόικας».
Κατά την τοποθέτηση του στο Κόμο, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων δεν μπορεί να αποδώσει, ενώ εκτίμησε ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεσματική είναι μόνο μια πολιτική που ενισχύει την ενεργό ζήτηση, προωθεί την παραγωγική ανασυγκρότηση και ευνοεί την ανάπτυξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, με κοινό νόμισμα και αυστηρό και έλεγχο των προϋπολογισμών, είναι μια Ευρώπη μη βιώσιμη].
Τις απαντήσεις βρίσκουμε στις εκτιμήσεις του Mario Monti, που μαζί με τον δικό μας Παπαδήμο συμμετέχουν στην "Trilateral Commission" και που "διέσωσαν" την Ιταλία και την Ελλάδα από την "καταστροφή" ως δοτοί πρωθυπουργοί. Ο Mario Monti σε συνέντευξη του στην "La Stampa" (4 Σεπτέμβρη 2017), με τίτλο "Monti: Έκπληκτος από τη Λίγκα του Βορρά και Κίνημα 5 Αστέρων. Έβαλαν νερό στον αντιευρωπαϊσμό τους", μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Luigi Di Maio; Ένας κομψός αστός, με διανοουμενίστική άρθρωση [διανοούμενος με γνώσεις Λυκείου, αρκεί να το πει ο Monti], ωθούμενος από επιθυμία να είναι και να φαίνεται μετριοπαθής. Οι συμμετέχοντες έδειξαν περιέργεια κι ενδιαφέρον για τις ιδέες του και το πρόγραμμα του Κινήματος 5 Αστέρων. Ο Matteo Salvini; [ακροδεξιός ηγέτης της Λίγκας του Βορρά] Χρησιμοποίησε μετριοπαθείς τόνους σε σχέση με τα στερεότυπα».
Κι εδώ ο Mario Monti επαναλαμβάνεται... τα ίδια είχε πει για όλους όσους μαθήτευσαν στο Forum Ambrosetti και κατόπιν έγιναν "ηγέτες"...



To "κερασάκι";
Στο Forum Ambrosetti εκτός του Αλέξη Τσίπρα συμμετέχει κι ο μέντορας του Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έγινε πολιτικός αλλά όχι ακόμη πρωθυπουργός...
Σε άλλες εποχές που ηγέτες κυβερνούσαν ευρωπαϊκές χώρες, αυτά τα πραγματικά γεγονότα της κατασκευής πολιτικών ηγετών θα προκαλούσαν γέλιο. Σήμερα προκαλούν θλίψη, δυστυχώς για λίγους, αφού η "δημοσιογραφία", τα ΜΜΕ κάνουν καλά τη "δουλειά" τους. Σήμερα το υπερεθνικό κεφάλαιο δεν χρειάζεται καν να εξαγοράσει πολιτικούς γιατί τους κατασκευάζει. Όλα μοιάζουν μαγικά γιατί στηρίζονται στο αίσθημα "ενοχοποίησης" που θέλουν να επιβάλουν στους λαούς, τους πολίτες. Μα θέλουν να αισθανόμαστε ένοχοι για τα δικά τους εγκλήματα.
Ας μην αισθανθούμε λύπη για την αηδία των σημερινών χρόνων. Τα τσακάλια πάντα χόρευαν στα πτώματα Λιονταριών. Όμως τα Λιοντάρια παραμένουν Λιοντάρια και τα στακάλια παραμένουν τσακάλια...
 
Top