Τι αλλάζει μετά τις 25 Μαΐου 2018 στον χώρο των επιχειρήσεων; Ο νέος Κοινοτικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) τίθεται σε πλήρη εφαρμογή.
Η ανάπτυξη κυβερνο-άμυνας (cyber defense) αποτελεί ευθύνη της κάθε εταιρείας. O Κοινοτικός Κανονισμός 2016/679 για την προστασία δεδομένων (G.D.P.R - General Data Protection Regulation) θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάιο του 2018 και το νέο απαιτητικό κανονιστικό πλαίσιο προϋποθέτει ανάλογη προσαρμογή όπως το χρονικό περιθώριο των 72 ωρών για την αναφορά της κυβερνο-επίθεσης προς τις αρχές.
Η διαχείριση κρίσης σε μια κυβερνο-επίθεση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Διευθυντικά στελέχη και υψηλού επιπέδου εκπρόσωποι εταιρειών από κλάδους όπως Υγεία, Τραπεζικό και Xρηματοπιστωτικό σύστημα, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ενέργεια Νομικές εταιρείες, Ασφαλιστικός κλάδος κ.α θα έχουν την δυνατότητα να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους στο θέμα, να διεισδύσουν σε βάθος στις διαδικασίες και να συμμετάσχουν σε προσομοίωση κυβερνο-επίθεσης «The 72 hours simulation».
Με αυτό το ορόσημο και με τη συχνότητα των cyber attacks να κλιμακώνεται, η Dome Consulting Firm που ειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων, διοργανώνει ημερίδα και work shop διαδραστικής προσομοίωσης στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, την 1η Νοεμβρίου 2017.
Διακεκριμένοι Έλληνες και Ισραηλινοί ειδικοί θα δώσουν απαντήσεις στα πολλά και διαφορετικά ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση μιας κυβερνο-επίθεσης.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι:
• Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
• Dr. Nimrod Kozlovski, ειδικός σε νομοθεσία Διαδικτύου και Τεχνολογίας
• Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός Ερευνητής – Αναλυτής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
• Moty Cristal, επαγγελματίας Διαπραγματευτής
• Μαριάνα Πυργιώτη, πολιτική Αναλύτρια - Media Training Expert
• Δρ. Νίκος Νικολινάκος, δικηγόρος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Κυβερνο-ασφάλειας
 
Top