Της Άννας Κανδύλη

Εν μέσω έντασης συνεχίστηκε την Παρασκευή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για το αποκαλούμενο σκάνδαλο Καρούζου όπου στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Ιωσήφ Λιβανός. Ο κ. Λιβανός που είχε κάνει την αρχική καταγγελία για τον κατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο, έκανε ευθέως λόγο για ξέπλυμα χρήματος με όχημα τις αγοραπωλησίες ακινήτων, σημειώνοντας ότι ο φάκελος του σκανδάλου έχει ανοίξει ξανά από τη δικαιοσύνη και οι καταγγελίες του επανελέγχονται.

Αναφερόμενος σε πωλήσεις δύο ακινήτων στη Γλυφάδα στην εταιρεία Φάντομ, συμφερόντων του Ομίλου Ρέστη, υποστήριξε ότι 15 εκ. από τη συμφωνία καταβλήθηκαν μαύρα μέσα σε σακούλες. «Η συμφωνία για τα δύο ακίνητα ήταν 57 εκ. Αν το ΣΔΟΕ δεν βρήκε το ποσό αυτό αλλά 41.500 είναι γιατί όλοι στο γραφείο μου είπαν ότι υπήρχαν μετρητά που δόθηκαν σε δύο σακούλες. Αλλά μόνο οι επιταγές βρέθηκαν. Δεν ξέρω αν η κ. Σκαφτούρα (σ.σ πρώην σύζυγος του Ι. Καρούζου και συγκατηγορούμενή του) απέκρυψε κάποιο ποσό από τον κ. Καρούζο. Πάντως μετά την πώληση τον Δεκέμβριο του 2008 ζήτησε από τη σύζυγό μου να της βρούμε μια βίλα περίπου 7 εκ. ευρώ . Είπε ότι έχει 3,5 εκ από τον πατέρα της και ότι θα έπαιρνε και δάνειο. Ζήτησε όμως να μην το μάθει ο Καρούζος.», είπε ο κ. Λιβανός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν οι σακούλες με τα χρήματα έφτασαν στην Ρεβέκκα Σκαφτούρα, αυτή έβγαλε ένα 500ρικο από δεσμίδα για να κεράσει τους υπαλλήλους του ομίλου.

Αν και η κατηγορούμενη επιμένει ότι τη διοίκηση του Ομίλου είχε ο πρώην σύζυγός της, ο Ιωσηφ Λιβανός, που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί μαζί τους, επέμεινε ότι αυτή ασκούνταν από κοινού.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στη δικαστική αίθουσα όταν ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι το ζεύγος Καρούζου τον ενημέρωσε πως κατέβαλε 2 εκ. ευρώ στον διευθυντή του ομίλου Ρέστη για να υποστηρίξει την αγορά των δύο ακινήτων στη Γλυφάδα. Ο δικηγόρος του εφοπλιστή Αθ. Κανελλόπουλος σε παρέμβασή του ανέφερε πως "Δεν έχει αγοράσει τίποτα ο κ. Ρέστης. Μεταγενέστερα αγόρασε τις μετοχές της Φάντομ".

Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση του κ. Λιβανού που δεν ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, στις 27 Νοεμβρίου.

 
Top