Τέσσερις θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί από την αρχή της φετινής περιόδου μέχρι σήμερα βάσει της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως προκύπτει από την έκθεση, έχουν διαγνωστεί 43 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 24 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν πιο ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Σε ό,τι αφορά στη γεωγραφική ανάλυση των κρουσμάτων, τα 36 έχουν καταγραφεί στην Αργολίδα και από ένα σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κόρινθο, Ρέθυμνο, ενώ δύο βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, «αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, ιδιαίτερα ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε άλλες γεωγραφικές περιοχές».

«Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου», τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

 
Top