Christian Lindner, Chairman of the German Free Democratic Party (FDP) attends a FDP election campaign event in Duesseldorf, Germany, 23 September 2017. Lindner is on election campaign tour for the general elections which are scheduled to be held on 24 September. EPA, FRIEDEMANN VOGEL

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Αλήθεια, μήπως θυμάστε τα πρώτα χρόνια του μνημονίου έναν …μεταλλαγμένο Γερμανο-βιετναμέζο που μας κουνούσε το δάχτυλο απειλώντας να μας στείλει στο πυρ το εξώτερον;

Αναπολείτε την αναιδέστατη φάτσα του και τα άρθρα του στη «Nτι Βελτ» για τα «οφέλη μιας ελληνικής χρεοκοπίας»; Μήπως νοσταλγήσατε και το …σχέδιο «ΗELIOS», την ιδέα δηλαδή να γεμίσει η Ελλάδα με κανα-δυό εκατομμύρια (γερμανικές…) ανεμογεννήτριες για να δίνει ρεύμα στην Ευρώπη και να ξεπληρώνει έτσι σιγά-σιγά το χρέος της;

Ε, μη στεναχωριέστε, όλα αυτά ξανάρχονται. Σε δυναμική συσκευασία «ενός» και σε εκδοχή, όχι σχιστομάτη, αλλά βέρου Γερμαναρά! Το κόμμα που ο Ρέσλερ έστειλε στα αζήτητα των εκλογών του 2013, αίφνης αναστήθηκε και φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κυβερνητικό εταίρο της κυρίας Μέρκελ.

Πρόκειται για τους «Ελεύθερους Δημοκράτες», το ακραία νεοφιλελεύθερο γερμανικό κόμμα, που εμφανίζεται πλέον ως πολιτική δύναμη της «επιχειρηματικότητας», του βιομηχανικού κατεστημένου και των ανθρώπων της αγοράς. Επίτιμος πρόεδρος του ο μακαρίτης Χανς Ντηντριχ Γκένσερ. Ο άνθρωπος που διέλυσε την Γιουγκοσλαβία και εγκαινίασε την συμμετοχή του FDP σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες (μέχρι τότε ως «κεντρώο» κόμμα συνεργάζονταν με τους Σοσιαλδημοκράτες).

Μικρή λεπτομέρεια: Και ο ανατολικογερμανός Γκένσερ, υπήρξε μέλος του χιτλερικού «εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος» από τα 17 του χρόνια και αργότερα εντάχθηκε «οικειοθελώς» στις δυνάμεις της Βέρμαχτ που υπερασπίζονταν το Βερολίνο , μέχρι την πτώση και την σύλληψη του από τον αμερικανικό στρατό!


Αλλά ας μην ανατρέχουμε στις άβολες αναμνήσεις του παρελθόντος. Μετά την παταγώδη αποτυχία του πειράματος με τον Βιετναμέζο…αντικαγκελλάριο, την ανάσταση του κόμματος-μπαλαντέρ στις σημερινές εκλογές, ανέλαβε ο 38χρονος διάδοχος του, Κρίστιαν Λίντνερ. Το νέο αστέρι των «Ελεύθερων Δημοκρατών», αντανακλά την αισθητική ενός περιζήτητου …Γερμανού (κλαρινο) γαμπρού και είναι αυτό που λέμε “one man show».

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση για το περιοδικό “Stern”, o ένας στους δύο Γερμανούς ψηφοφόρους δεν γνωρίζει κανέναν άλλο πολιτικό στο ίδιο κόμμα εκτός από τον αρχηγό, δεν τον απασχολεί. «Κανένα πρόβλημα», όπως συνηθίζει να λέει, ο Λιντνερ που στα 18 του είχε ιδρύσει επιχείρηση στο …πατάρι του σπιτιού του και ένα χρόνο αργότερα αγόρασε την πρώτη του Porsche…

O αξιαγάπητος λοιπόν αυτός κύριος, που αν βρεθεί στο κατώφλι του 10% των ψήφων θα αποτελέσει, σχεδόν με βεβαιότητα τον μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο της «χοντρής τραγουδίστριας», αποτελεί τον μελλοντικό ρυθμιστή του γερμανικού πολιτικού τοπίου. Θέλετε να σας πώ τι λύση πρεσβεύει για το… «ελληνικό πρόβλημα»; Ότι ακριβώς και ο Βιετναμέζος! Εξωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με ένα…συμβολικό κούρεμα χρέους.

Θέλετε να ακούσετε και το χειρότερο; Ο Λίντνερ που νοιώθει καβάλα στ’ άλογο θέτει ως όρο για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού την αντικατάσταση του Σόιμπλε στο υπουργείο οικονομικών από στέλεχος του κόμματος του (πιθανότατα τον ίδιο…). Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την μεγάλη «κέντα» των σημερινών εκλογών; Είναι αυτό που λένε οι αγγλοσάξονες το απόλυτο «lose-lose situation», για την Ελλάδα και μπορεί ταχέως να μεταβληθεί σε εφιάλτη.

Στην…καλύτερη των περιπτώσεων θα μείνει στην θέση του, ενισχυμένος και …αποφασιστικότερος ο προσφιλής μας ντόκτωρ Σόιμπλε και στην ελαφρώς χειρότερη θα αναλάβει την οικονομική διακυβέρνηση της Γερμανίας, ένας τύπος που λέει ότι οι αδύναμοι της Ευρωζώνης πρέπει να σπρώχνονται στον Καιάδα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά τα δυσμενή (όσο και προφανή εδώ και καιρό) σενάρια εξελίσσονται όταν πριν μερικούς μήνες κάποιοι ηλίθιοι στην Ελλάδα, από Σύριζα μεριά, μας παραμύθιαζαν ότι έρχεται ο …λευκός ιππότης Σουλτς για να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος. Και ότι θα έκανε φιλελληνική κυβέρνηση συνασπισμού με τους …Πράσινους και την γερμανική αριστερά Die Linke.

Στη συνέχεια, όταν διεφάνη ότι το κουτσό άλογο του Σουλτς δεν τραβάει ούτε αραμπά, η θεωρία διολίσθησε στην απομάκρυνση Σόιμπλε. «Και να ξαναβγεί η Μέρκελ, θεωρείστε παρελθόν τον Σόιμπλε», ψιθύριζαν με νόημα οι διάφοροι Καρανίκες, επικαλούμενοι «αποκλειστικές πληροφορίες από το περιβάλλον Τσίπρα»…

Τον παράγοντα Λίντνερ, ούτε που τον σκεφτόντουσαν. Και να που τώρα αλλάζουν εκ νέου οι παράμετροι στην ελληνική εξίσωση. Οι γερμανικές εκλογές δεν θα φέρουν την ανακούφιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποιοι διατείνονταν ανέμελα. Ούτε και την λύτρωση του ελληνικού λαού από τους Γερμανούς πιστωτές-δυνάστες που(το ξαναλέμε για χιλιοστή φορά)δεν διαχωρίζονται σε καλούς και κακούς. Είναι απλά όλοι …Γερμανοί.

Πηγή: mignatiou.com
 
Top