Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

«Αν σκέφτεστε να εισβάλετε στη χώρα μας, το Βιετνάμ δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με την...
ηρωική θυσία του λαού μας»...
Μια ομιλία εκλεγμένου αντιπροσώπου στην Εθνική Συνταγματική Συνέλευση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας που προκάλεσε έναν πραγματικό σεισμό όταν όρθιοι άνδρες και γυναίκες, οι 545 εκλεγμένοι από το λαό αντιπρόσωποι, άκουγαν την ομιλία του τυφλού Λαϊκού Εκπροσώπου!
Μπορεί να γαβγίζει όσο θέλει και να προκαλεί ο Τραμπ, όμως η πάλαι ποτέ "υπερδύναμη" δεν είναι παρά μια γεδοντιασμένη αδύναμη γριούλα κι η αλήθεια είναι μοναδική κι επαναστατική: ο Τσαβισμός, αυτό που ονομάζουν "σοσιαλισμός του 21ου αιώνα" έχει ριζώσει στις καρδιές του λαού της Βενεζουέλας.
Τι κι αν τα πλανητικά ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία αναμεταδίδουν τις ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του τομέα ΜΜΕ της Cia;
Οι άναρθρες κραυγές των ΗΠΑ, της Ε.Ε. του 4ου Ράιχ, των δικτατορικών καθεστώτων σ' όλη τη γη δεν μπορούν να καλύψουν το τέλος της "αυτοκρατορίας". Η "αραβική άνοιξη" στη Συρία τελείωσε... Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας αποτελεί διαρκές φόβητρο για τους ιμπεριαλιστές, η Λατινική Αμερική δεν υποτάσσεται!
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
Σε δική μας μετάφραση η συγκλονιστική ομιλία στην Εθνική Συνταγματική Συνέλευση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας: 
«Εμείς δεν είμαστε μόνοι μας. Δεν είναι επακριβώς το πετρέλαιο που κι οι δικοί σου ειδικοί μας είπαν. Όχι, σήμερα σήμερα δεν είναι ο ορυκτός μας πλούτος ο κύριος λόγος που θέλουν να εισβάλλουν.
Εγώ το γνωρίζω.
Και το γνωρίζουμε γιατί είμαστε μια απειλή.
Γιατί ο λαός της Βενεζουέλας είναι σήμερα το παράδειγμα αξιοπρέπειας για όλο τον κόσμο.
Γιατί ο λαός της Βενεζουέλας είναι σήμερα παράδειγμα.
Είναι παράδειγμα για όλους τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και γιατί σήμερα λέμε στους συντρόφους στην Κολομβία, στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στη Βραζιλία πως ναι, μπορούμε: ήρθε η ώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ήρθε η ώρα του Μπολίβαρ.
Ήρθε η ώρα της Ενότητας.
Γι' αυτό!
Αν σκέφτεστε να εισβάλετε στη χώρα μας, το Βιετνάμ δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με την ηρωική θυσία του λαού μας»

Σχετικά:

Το σχετικό βίντεο με τη συγκλονιστική ομιλία του Λαϊκού Αντιπροσώπου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας:

 
Top