Το αμερικανικό δίκτυο CNN έκανε αφιέρωμα στην Αθήνα παρουσιάζοντας όλα όσα πρέπει να δει και να γευτεί ο επισκέπτης της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο τίτλος του αφιερώματος είναι "Φάε, Μείνε, Παίξε: Εκεί που το καινούριο συναντά το παλιό στην Αθήνα".

Η αρθρογράφος αναφέρει ότι, τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας υποδηλώνουν ότι η οικονομία ακόμα δεν έχει ανακάμψει, δεν χωρά αμφιβολία το γεγονός ότι η Αθήνα, η ελληνική πρωτεύουσα, διακατέχεται από ένα πνεύμα ζωντανό και αγωνιστικό.

Παρά τα όσα έχει περάσει η χώρα από το 2008, υπάρχουν νέα εστιατόρια, καταστήματα, πολιτιστικά ιδρύματα και ισχυρή καλλιτεχνική παρουσία στην Αθήνα.

Σε πολλά επίπεδα η Ελλάδα προσπαθεί, αναβιώνοντας τη μακρά και πλούσια ιστορία της, να χτίσει σε παραδόσεις καινοτομίας, δημιουργικότητας και μαγειρικής ευρηματικότητας. Η Αθήνα δεν είναι ένα μέρος που ο επισκέπτης πρέπει απλά να περάσει για να φτάσει στα νησιά.

Δείτε τη λίστα που παρουσιάζει το CNN με αυτά που δεν πρέπει να χάσει κανείς επισκέπτης στην Αθήνα:

Sushimou

Το Sushi Nakazawa της Αθήνας: Με άλλα λόγια η πιο ανταγωνιστική κράτηση για σούσι στην πόλη. (Το εστιατόριο αριθμεί 12 θέσεις, και μπορεί να χρειαστεί από τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να κάνει κάποιος κράτηση).

Ο σεφ, Αντώνης Δρακουλαράκος, ανακηρύχθηκε ένας από τους καλύτερους σεφ του κόσμου στο Chefs World Summit.

Το μυστικό του όπλο είναι ότι προμηθεύεται φρέσκα και πρώτης ποιότητας ψάρια από έναν και μόνο ψαρά που εμπιστεύεται. Το sashimi είναι εκπληκτικό, η ατμόσφαιρα χαλαρή και το γευστικό αποτέλεσμα θεσπέσιο.

Nolan

Το εστιατόριο άνοιξε το 2015 και έχει ήδη λάβει ένα αστέρι Michelin.

Τα πιάτα του χαρακτηρίζονται από απλότητα, αντανακλώντας τον μινιμαλιστικό χώρο στον οποίο βρίσκεται το Nolan στο κέντρο της πόλης.

The Funky Gourmet

Βρίσκεται στη περιοχή του Κεραμεικού και είναι ένα από τα δύο εστιατόρια στην Ελλάδα που έχουν λάβει δύο αστέρια Michelin.

Παπαδάκης

Για να γευτείτε μία πιο απλή εκδοχή της ελληνικής κουζίνας επισκεφτείτε το εστιατόριο Παπαδάκης στο Κολωνάκι, μια περιοχή που θυμίζει το Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη.

Η αρθρογράφος παραθέτει μία λίστα με ξενοδοχεία όπου θα μπορούσε να διαμείνει ο επισκέπτης.

Μεγάλη Βρεταννία

Το ξενοδοχείο βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων στην πλατεία Συντάγματος και αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια φάρο πολυτέλειας στην πρωτεύουσα.

New Hotel

Το ξενοδοχείο διαθέτει 79 δωμάτια και βρίσκεται στο Σύνταγμα.

Τα δωμάτια είναι κομψά και μινιμαλιστικά, ενώ υπάρχει γυμναστήριο, τζακούζι και ατμόλουτρο.

Electra Metropolis Hotel

Το ξενοδοχείο, που άνοιξε πριν από ένα χρόνο και βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας το Σύνταγμα, διαθέτει 216 δωμάτια με θέα την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.

Πηγή: CNN

 
Top