Η αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες και ψάχνει το αυτοκίνητο, που εξαφανίστηκε από το σημείο Ήταν σίγουρα ηθελημένη πράξη, λέει ο δήμαρχος του προαστίου - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κίνητρο του δράστη

Τρεις Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι τρεις ελαφρύτερα, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους την ώρα που έβγαιναν από τον στρατώνα στο προάστιο Λεβαλουά - Περέ του Παρισιού, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Κανενός η ζωή δεν απειλείται, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, που αναζητούν τον δράστη, καθώς εκείνος εξαφανίστηκε με το ίδιο αυτοκίνητο αμέσως μετά το συμβάν.

Όλα έγιναν στις 8 το πρωί τοπική ώρα και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Εν τούτοις, έγινε γνωστό πως τις έρευνες για τον άντρα που φέρεται να ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο όταν χτύπησε τους στρατιώτες, έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Ο δήμαρχος του Λεβαλουά - Περέ, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην επρόκειτο για ηθελημένη πράξη, καθώς όπως είπε, το αυτοκίνητο είχε πάρει θέση απέναντι από τον στρατώνα και περίμενε κάποιος να βγει για να επιτεθεί. Ο ίδιος ενημέρωσε πως το αυτοκίνητο ήταν μάρκας BMW και πως μάλιστα κινήθηκε ανάποδα στο μικρό δρομάκι, ώστε να χτυπήσει τους στρατιώτες.

Οι στρατιώτες είχαν μόλις βγει από τον στρατώνα τους ώστε να επιβιβαστούν σε όχημα που θα τους μετέφερε στην περιοχή όπου επρόκειτο να αναλάβουν βάρδια, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στην γαλλική πρωτεύουσα μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε ένα δυνατό «μπαμ» και αμέσως μετά είδε τους στρατιώτες στο έδαφος.


Πηγή



 
Top