Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Ταμ ταμ εναντίον του Νικόλα Μαδούρο και της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, που...
προχωρούν σε εκλογή αντιπροσώπων για Συνταγματική Εθνοσυνέλευση...
Ταμ ταμ εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ουν και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, που δεν είναι διατιθέμενος να παραχωρήσει σπιθαμή γης της πατρίδας του...
Ταμ ταμ εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την απέλαση 755 αμερικανών διπλωματών...
Ταμ ταμ εναντίον της Κίνας, που δεν βάζει φρένο στον "δικτάτορα" Κιμ...
Τα ταμ ταμ εναντίον του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", που έφερε την ήττα στην "αραβική άνοιξη made in USA", έχουν σιγήσει για την ώρα, αλλά ηχούν τα ταμ ταμ της "ανεξαρτησίας" των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών...
Επίσης σε χαμηλούς τόνους, για την ώρα, ηχούν τα ταμ ταμ εναντίον του Ιράν...
Ο Διευθυντής Ορχήστρας των ταμ ταμ της "δημοσιογραφίας"  διευθύνει μα αριστοτεχνικό τρόπου τα κρουστά κι έτσι είναι ανύπαρκτα τα ταμ ταμ για τον δικτάτορα μονάρχη Σαούδ, για την κατοχή της Παλαιστίνης, την κατοχή της Κύπρου, το ολοκαύτωμα στην Υεμένη, τον εντεκάχρονο αποκλεισμό της Γάζας, τη μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο, την εξαθλίωση των λαών από το υπέρ-εθνικό κεφάλαιο σ' ολόκληρο τον πλανήτη κι άλλες τέτοιες "προοδευτικές" δράσεις στον πλανήτη.
Η "δημοσιογραφία" έχει μια αμνησία όσον αφορά, για παράδειγμα, το εμπάργκο εναντίον της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, εναντίον του λαού της Συρίας.
Οι "δημοσιογραφικές" γραφίδες γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει το εμπάργκο για τη λειτουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Συρία -φυσικά όχι ένα από τα περίπου 250 που ανακοίνωναν καθημερινά τα ΜΜΕ ότι βομβάρδιζε ο Χασάπης Άσαντ στο Χαλέπι-, που διαθέτει θερμοκοιτίδες γαλλικής κατασκευής και όταν βομβαρδίζουν οι "σύμμαχοι", ή ρίχνουν χημικά οι μισθοφόροι των "συμμάχων", οι μετριοπαθείς εξεγερμένοι της "αντιπολίτευσης"... Γνωρίζουν πολύ καλά πως για ένα μικρού κόστους ανταλλακτικό πεθαίνουν παιδιά και σιωπούν εγκληματικά!
Η "δημοσιογραφία" κατορθώνει να μεταμορφώνει τους λύκους σε πρόβατα και τα πρόβατα σε λύκους και γι' αυτό είναι σήμερα το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό δολοφονικό όπλο των ιμπεριαλιστών.
Όλα αυτά δεν είναι αποκάλυψη και δεν συμβαίνουν σήμερα.
Αυτά επισημαίνει ο Antonio Gramsci από το 1916:

"Ο εργάτης πρέπει ν' αποκλείει οποιαδήποτε αλληλεγγύη από τον αστικό τύπο. Να θυμάται πάντα, πάντα, πάντα, πως η αστική εφημερίδα -όποιος κι αν είναι ο προσανατολισμός της- είναι εργαλείο αγώνα που κινείται από διαφορετικά συμφέροντα με αυτά του εργάτη. Ότι τυπώνει είναι σταθερά προσηλωμένο σε μια ιδέα: υπηρεσίες στην κυρίαρχη τάξη, που μεταφράζεται από ένα αδιάψευστο γεγονός: να πολεμήσει τους εργαζόμενους...
Μην αγοράζετε τον αστικό τύπο που είναι εχθρός σας...
Κάντε μποϊκοτάζ, μποϊκοτάζ, μποϊκοτάζ."
Antonio Gramsci, "Οι εφημερίδες κι οι εργάτες" (I giornali e gli operai), "Avanti!", 22 Δεκέμβρη 1916.

Τα ταμ ταμ της "δημοσιογραφίας", ότι "προσανατολισμό" κι αν επαγγέλονται έχουν τον ίδιο Διευθυντή Ορχηστρας με ονοματεπώνυμο: υπέρ-εθνικό κεφάλαιο.
 
Top