Πόσες φορές έχει τύχει να χάσετε το ανοιχτήρι με το οποίο ανοίγετε το μπουκάλι κρασιού σας ή απλά βρίσκεστε σε μέρος που δεν έχει; Τις γιορτές που έρχονται σίγουρα θα ανοιχθούν πολλά μπουκάλια. Εσείς προετοιμαστείτε για να μην χρειαστεί να βάλετε νερό στο κρασοπότηρο.

Ανοίξτε το με ένα μαχαίρι

Πάρτε ένα μαχαίρι και καρφώστε το ανάμεσα στον φελλό και την άκρη του. Ξεκινήστε να στρίβετε πολύ προσεκτικά το μαχαίρι περιμετρικά του φελλού. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να κινείται. Όταν βγει λίγο, αλλά δεν μπορεί ακόμα να τραβηχτεί με το χέρι, βγάλτε το μαχαίρι και καρφώστε το κάθετα στο πλάι του φελλού. Κουνήστε το λίγο δεξιά-αριστερά τραβώντας προς τα έξω μέχρι ο φελλός να βγει.

...ή με ένα παπούτσι

Μπορεί να σας φαίνεται λίγο αστείο αλλά μπορείτε να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί με το παπούτσι σας. Αφαιρέστε πρώτα το περιτύλιγμα του φελλού και ακουμπήστε το παπούτσι στον τοίχο με τον πάτο προς τα έξω. Μετά, ακουμπήστε τον πάτο του μπουκαλιού στον πάτο του παπουτσιού. Χτυπήστε τον πάτο του μπουκαλιού στο παπούτσι. Θα δείτε σιγά-σιγά τον φελλό να υποχωρεί.

...ή και με ένα ψαλίδι

Πάρτε τη μια άκρη του ψαλιδιού σας και πιέστε τη μέσα στο φελλό. Πιέστε τον καλά έτσι ώστε να μη βγαίνει. Κρατήστε τη μία λαβή του ψαλιδιού σας και αρχίστε να στριφογυρίζετε το ψαλίδι. Κάποια στιγμή θα γίνει το θαύμα και ο φελλός θα απελευθερωθεί.

..ή με ένα σφυρί

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ αλλά το σφυρί είναι ένα από τα αντικείμενα με τα οποία μπορείτε να ανοίξετε το μπουκάλι σας. Πάρτε μία μεγάλη πρόκα και πιέστε την μέσα στον φελλό. Έπειτα, χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του σφυριού σας και τραβήξτε με αυτήν το καρφί προς τα έξω.

...ή με ένα κατσαβίδι

Με ένα κατσαβίδι ή κάποιο άλλο μακρύ, μεταλλικό αντικείμενο κάντε μία τρύπα στον φελλό σας. Στη συνέχεια πάρτε ένα κομμάτι σκοινί και κάντε έναν κόμπο στο τέλος του. Σπρώξτε τον κόμπο μέσα στο φελλό και αρχίστε να τραβάτε το σκοινί προς τα έξω. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να απελευθερώνεται.

 
Top