Διάχυτος είναι ο προβληματισμός στις αστυνομικές αρχές της Ζακύνθου και την τοπική κοινωνία από το τέταρτο περιστατικό -μετά τις Αλυκές και το Τσιλιβί- ανατίναξης ΑΤΜ που σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Αυτή τη φορα το ΑΤΜ βρισκόταν στο Πόρτο Κούκλα, στη Λιθακιά, και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Με την ίδια μεθοδολογία αλλά με άδεια χέρια έφυγαν και αυτή τη φορά οι επίδοξοι δράστες. Στις 4 πμ άγνωστοι διοχετεύοντας αέριο εντός του ΑΤΜ που βρίσκεται έξω από super market, προκάλεσαν διπλή έκρηξη με σκοπό να αποσπάσουν τα χρήματα που υπήρχαν στο μηχάνημα. Δυστυχώς για τους ίδιους το ΑΤΜ διαλύθηκε εξωτερικά αλλά όχι η κάψουλα με τα χρήματα και έτσι οι δράστες διέφυγαν άπραγοι προς το Λαγάνα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε μεταλλικά τμήματα του ΑΤΜ εκσφενδονιστήκαν δεκάδες μέτρα μακριά. Ως προς το χρηματικό ποσό πληροφορίες αναφέρουν πως συνήθως ο ανεφοδιασμός με χρήματα γίνεται κάθε Τετάρτη και ίσως Παρασκευή εάν διαπιστωθεί ότι δεν επαρκεί το ποσό να καλύψει τις ανάγκες της τουριστικής περιοχής. Αξίζει να αναφερθεί πως το εν λόγω ΑΤΜ είχε τοποθετηθεί πρόσφατα, πριν περίπου έναν μήνα, σε αυτό το σημείο. Στο σύνολό τους και οι τέσσερις ανατινάξεις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αφού γίνονται σε ΑΤΜ ξένης εταιρείας, πάντα ξημερώματα, χρησιμοποιείται η ίδια μεθοδολογία, επιλέγονται τουριστικά παραθαλάσσια θέρετρα και όχι η πόλη, και η επίθεση γίνεται χωρίς οι δράστες να γνωρίζουν αν υπάρχουν χρήματα.

Πηγή: imerazante.gr

 
Top