Σε δύο μέτωπα επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανάληψη Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει από χθες το μεσημέρι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, το ένα μέτωπο βρίσκεται προς την περιοχή της κοινότητας Δαφνιώτισσα και το δεύτερο προς την μονή της Ανάληψης.

Όσον αφορά στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας, ο δήμαρχος είπε ότι έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως και αυξηθεί η ένταση των ανέμων, διότι τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη».

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ανάληψης και όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων με ενημερώνουν ότι εκεί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ», ενώ περίπου στις 08:30 ξεκίνησε τις πτήσεις και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ».

Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις, στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 27 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top