Προγραμματισμός

Έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι συνήθεις των δυστυχισμένων ανθρώπων; Έρευνες έχουν δείξει ότι γενετικοί παράγοντες και οι συνθήκες ζωής αντιπροσωπεύουν το 50% της ευτυχίας του ανθρώπου και το υπόλοιπο είναι.. στο χέρι του καθενός.

Οι άνθρωποι που δεν είναι ευτυχισμένοι έχουν ορισμένες συνήθειες. Σύμφωνα με την σχετική έρευνα βρίσκονται σε φαύλο κύκλο χωρίς διέξοδο.

Διαβάστε τις 5 συνήθειες των δυστυχισμένων ανθρώπων και αν εντοπίσετε ότι έχετε κάποια από αυτές, αλλάξτε τη ζωή σας.

Περιμένουν το αύριο

Η φράση "Θα είμαι ευτυχισμένος, όταν…" είναι σε καθημερινή βάση στο στόμα τους . Δεν χρειάζεται πάντως να χάνεται ο χρόνος περιμένοντας να έρθουν τα ποθητά. Αντί αυτού, το σήμερα πρέπει να το ζείτε και βέβαια να προσπαθείτε για το καλύτερο, όχι όμως ως αυτοσκοπό.

Σπαταλούν πολύ χρόνο αποκτώντας "πράγματα"

Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει πως τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία. Η απόκτηση πραγμάτων προκαλεί πρόσκαιρη χαρά, γίνεται εμμονή και ποτέ δεν είστε ικανοποιημένοι.

Μένουν σπίτι

Η αποφυγή παρέας και συναναστροφής είναι χαρακτηριστικό των δυστυχισμένων. Δεν θέλουν να δουν κανέναν ούτε να μιλήσουν αν και ξέρουν καλά ως η κοινωνικοποίηση λειτουργεί ευεργετικά για τη διάθεση.

Βλέπουν τον εαυτό τους ως θύμα

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να λειτουργούν ως θύματα. Η ζωή τούς φέρεται σκληρά και εκείνοι δεν έχουν τον έλεγχό της. Έτσι αισθάνονται αβοήθητοι και ανίκανοι να αναλάβουν δράση.

Παραπονιούνται διαρκώς

Τα παράπονα είναι από μόνα τους ανησυχητικά, ωστόσο, η συνεχής διαμαρτυρία είναι μια αυτοτροφοδοτούμενη συμπεριφορά. Όσο σκέφτεστε ότι όλα πάνε χάλια τόσο επιβεβαιώνετε την αρνητική σας σκέψη.

 
Top