Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, οι οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση έχει ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση προχθές το απόγευμα, στην περιοχή Καλύβια Θορικού Αττικής είναι οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 20 ατόμων, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής και 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου.

Οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου Αττικής, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο της καμένης έκτασης, είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 3 υδροφόρες από την Περιφέρεια, 4 εθελοντές και 2 ειδικά μηχανήματα.

Σε ύφεση είναι πλέον και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, προχθές το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορίζι Μεσσηνίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Επίσης, σε ύφεση είναι και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στο Σουλινάρι Μεσσηνίας και στο Αδάμιο Αργολίδας. Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μεσσηνία επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην Αργολίδα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top