Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 40 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κατάσταση όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 34 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 16 οχήματα, 64 άτομα πεζοπόρο τμήμα (εκ των οποίων 10 από την 1η ΕΜΑΚ και 30 από τη 2η ΕΜΑΚ), 6 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ, 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα. Επίσης, ένα ελικόπτερο, δύο CANADAIR και δύο PZL. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα ενισχυθούν από 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα που φτάνουν σήμερα το πρωί από την Περιφέρεια Αττικής.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στις 12:15 σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών είναι ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Στις Σπέτσες επιχειρούν 32 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στη συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη στο Λαγονήσι Αττικής είναι σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Παραμένουν και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα, 5 οχήματα ΟΤΑ και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς τρεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στο 251 ΓΝΑ τραυματισμένοι, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς και ένα δεύτερο υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

Επίσης υλικές ζημιές υπέστησαν τρεις μονοκατοικίες και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Καρβάλη Καβάλας που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο Ωραίο Ηλείας που εκδηλώθηκε χθες το πρωί και στο Γεράκι Ηλείας που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαΐας, Έβρου, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

 
Top